Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós krémes Tésztásfültől

Omlós krémes Tésztásfültől
Omlós krémes Tésztásfültől
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepeken, vasárnap gyakran sütjük. Igen finom. Húsvétkor a locsolókat ezzel is megkínáljuk.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat összekeverjük a lisztben, lágy tésztát gyúrunk belőle. Arra vigyázzunk, ne legyen ragadós, de ne legyen kemény sem!
  2. A tésztát három részre osztjuk. A tepsi hátoldalának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ezen is fogjuk kisütni a lapokat!) A lapokat kisütjük egyenként 8-10 perc alatt halvány sárgára. Amikor kész, óvatosan vegyük le, mert nagyon törékenyek.
  3. Az első lapot a fele krémmel megkenjük, a másodikat ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradékkal, a harmadikkal lezárjuk. A tetejére porcukrot hintünk.
  4. Az egészet kis kocka szeletekre vágjuk.

Krém

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot is.
  2. A pudingot felfőzzük a tejjel, amikor langyos hozzáadjuk a vajas krémet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 175 941
elküldve: 88
receptkönyvben: 2 434
elkészítve: 160/160
Facebookon megjelent: 4

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny , Somat Karácsonyi finomságok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

omlós krémes, vanília krémes lapokkal, vaníliás krémes

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buttercup.
Buttercup / Buttercup. Sat, 2016-03-19 17:58

Szia, sajnos jól megszenvedtem a tésztával, nem tudom mit rontottam el, de nagyon kemény lett. lehet hogy a liszt volt nem megfelelő vagy hogy hideg vajjal dolgoztam? mindenesetre nem ilyenre számítottam. Hagyom összeállni, puhulni, remélem azért finom lesz! :)

Ellák
Tésztásfül / Ellák Wed, 2015-12-16 18:18

Kedves NoSalty.hu köszönjük , mivel december 15 -én a feleségem születés napja van !
Sok örömet okozott neki is .
Tisztlettel :Molnár Ellák
Kellemes Karácsonyt Kívánok mindenkinek !

Incsy
Incsy Mon, 2014-12-08 10:48

Kedves Ellák!

Ma kipróbáltam a receptet, de mivel kezdő cukrász vagyok, valamit rosszul csináltam, de nem jövök rá, hol rontottam el. Először is, a tészta nekem nem állt össze 30 dkg lisztből, 7 dkg vajból, 10 g szalalkáliból, 2 ek (evőkanál?) porcukorból és 6 ek tejből. Tettem még hozzá tejet, hogy kitudjam nyújtani a lapokat. Nem lettek a legszebbek. A krém jó lett. Most összeállítottam a sütit. Gondoltam este meglepem vele a férjem. Szerettem volna karácsonyra is megsütni, ha sikerül. Előre is köszönöm válaszod.

Marinéni
Marinéni Mon, 2014-12-01 09:39

Kedves Ellák!
Én is elkészítettem a sütit, nekem is kemény lett a tészta, tejet tettem még hozzá, így is finom lett, örült a család. Köszi

Ellák
Tésztásfül / Ellák Tue, 2014-12-02 17:40

Kedves Marinéni, és családja !
Örömmel vettem , és jó egészséget kívánok mindenkinek! Kellemes Ünnepeket , a Télapó is menni fog sok sütivel , csokoládéval ! :)

t.variam
t.variam Sat, 2014-08-30 15:22

Már akartam írni, hogy elkészítettem ezt a finom sütit, nekem tökéletes lett a tészta is, a krém is, úgyhogy nálam ez alaprecept lett.

petra9510
petra9510 / petra9510 Tue, 2014-07-01 12:58

Most készítettem el. Nekem nagyon kemény lett a tészta, egy kis tejfölt tettem még hozzá, így jó lett. Citromom sajnos nem volt itthon, úgyhogy az kimaradt a krémből :( De a lapokat megkentem egy kis savanykás lekvárral. Szerintem nagyon finom lesz :) Egyébként nagyon tetszik a recept, egyszerű, de nagyszerű! :)

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2014-08-30 17:06

Kedves petra9510

Köszönöm! Az újdonságot , a finom ételeket , ötletet adó szakács, sok esetben, a véletlen műveként jön létre a költemény! :)
Örömömre szolgál! Jó étvágyat kívánok! Üdvözletem , Tésztásfül , Molnár Ellák .

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-06-09 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kardosjudit
kardosjudit Mon, 2014-06-09 00:34

Kérdeznem, hogy a szalalkalit lehet e helyettesíteni valamivel??? Ahol elek, meg nem találkoztam vele :(

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-06-09 07:34

Kedves kardosjudit

Sajnos nem lehet helyettesíteni ! Volt olyan , aki szódabikarbonáttal helyettesítette , de a tészta szürke és nem jó ízű lett. Nálunk Magyarországon élelmiszer boltokban kis csomagolásban kaphatók! Üdvözlettel , Tésztásfül

bedoemese
bedoemese Sun, 2014-06-08 20:44

kedves tesztasful nem lattok tojast a tesztaba nem szukseges belle?

kerimarcsi
kerimarcsi Sun, 2014-06-08 16:44

Én "hófehérkét" szoktam szinte minden ünnepre sütni, mely hasonló mennyiségű alapanyagokból készül. Azonban ez a változat sokkal jobban ízlik, mert ez tényleg omlós és nagyon finom. Úgyhogy a receptkönyvbe elmentve, továbbiakban ezt a változatot sütöm. Köszönöm a receptet!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-06-08 17:45

Kedves kerimarcsi

Örömömre szolgál! Jó étvágyat kívánok! Üdvözletem , Tésztásfül , Molnár Ellák .

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-06-03 20:00

Ez a sütemény csodálatosan néz ki,ezért is szavazok a receptedre,ahányszor csak lehet!! Hamarosan elkészítem!
Üdvözlettel,Helena

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2014-06-07 16:19

Kedves Helena

Köszönöm szépen! A szavaidat olvasom és boldog vagyok annak is, ha segíthettem a receptúrát gyarapítani! A verseny mint mindenkiben ösztönző ! :)
Sok szeretettel gondolok Rátok , Tésztásfül , Ellák.

Hoborc
Hoborc Mon, 2014-04-28 12:45

Nagyon guszta a süti. Kérdésem, mielőtt nekilátok, a 30 dkg liszt nekem elég kevésnek tűnik 3 tésztalaphoz, bizos elég lesz? Köszi!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-04-28 16:31

Kedves Hoborc,

Igen elegendő! 3 db lap . Vékonyra kell nyújtani!!
Üdvözlettel , Tésztásfül, Ellák

dallam'75
dallam'75 Fri, 2014-04-25 18:39

kérdésem ha reggel sütöm meg, este ehető? Átpuhulnak a lapok?

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-04-27 16:11

Kedves dallam'75

Hogy biztos puha legyen , jó ha áll 1 napot! Még mindég így csináltam.
Próba szerencse ? (Reggeltől estig az csak fél nap.)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-04-25 01:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2014-04-24 11:22

Kituno recept! Egyszeru es finom, de en ezeket szeretem. Koszonom szepen!

Udv, Veronika

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2014-04-24 21:15

Kedves vcsuka

Örültem a soraidnak, remélem még cserélünk , egyszerű és finom recepteket. Hiszen ez egy olyan fórum , amin a tudásunkat bővíthetjük. Még egyszer köszönöm.

598
finomliszt 30 dkg
margarin 7 dkg
szalalkáli 10 g
porcukor 2 ek
tej 6 ek
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert