r
Nosalty Logó

Hókifli - Chrissyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Chrissyke
Hókifli - Chrissyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 1413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 5649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2160.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.5 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a hozzávalókat, hogy könnyű tésztát kapjunk.
  2. Kinyújtjuk fél centisre, köröket szaggatunk, majd a felső szélére kiskanállal adagoljuk a tölteléket (amit előzőleg összeforraltuk tűzön).
  3. Kis kiflicskéket formázunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (kicsit piruljon meg a teteje).
  5. Végül vaníliás porcukorban forgatjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 435
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 46193
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Gyerekkorom nagy kedvence a hókifli, azon belül is az, amit a mamát sütött. Nagyon rég ettem már, és megmondom őszintén, sokallom az árát a boltokban. Ezért egyik hétvégén valami oknál fogva kikerestem a receptjét és nekiálltam... Először tartottam tőle, mert úgy gondoltam macerás, DE NEM! Persze az első kis kiflik elég csálék lettek, de gyakorlat teszi a mestert! Kb. 54 db kiflit készítettem ebből a mennyiségből, 1/3-ra sütésálló lekvárt tettem. Úgy is nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...