r
Nosalty Logó

Diós hókifli Juli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diós hókifli Juli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1011 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1011 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    392.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 6064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kovászt készítünk. A tej felét meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele 1 kk cukrot és 1 kk lisztet. Langyos helyen, letakarva hagyjuk, míg felhólyagosodik. Kb. 15 perc.
  2. A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, elkeverjük, hogy később ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
  3. Elmorzsoljuk a zsírral, belekeverjük a cukrot, hozzáadjuk a kovászt.
  4. A maradék tejet is apránként hozzáadjuk, lehet hogy nem kell az egész, attól függ, mennyit vesz fel a tészta.
  5. Jól átgyúrjuk, és ismét kelesztjük kb. 30 percet.
  6. Kétfelé vesszük a tésztát, mert egyszerre túl nagy lenne. Egyiket vékonyra kinyújtjuk, és kisebb átmérőjű pohárral köröket szaggatunk belőle.
  7. A darált diót ízlés szerint összekeverjük porcukorral meg egy egész kicsi tejjel, épp csak annyival, hogy megnedvesítse és sűrű masszát kapjunk.
  8. Kiskanállal adagoljuk a diót a karikák közepébe, majd kifliket formálunk, és hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Valószínűleg a sütőpapír nélkül sem ragad le, mert elég zsíros a tészta. Ne tömjük nagyon meg töltelékkel a kifliket, mert akkor könnyebben szétrepednek.
  9. A másik adag tésztával is ugyanígy járunk el.
  10. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg világosbarna lesz a tetejük.
  11. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük őket, és mikor kihűltek, zárható dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 59849
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőm hozott ilyen kifliket a közös nyaralásra, amit az anyukája sütött. Akkoriban még nem érdekelt a sütés-főzés, de nagyon megmaradt az emlékeimben az íze és hogy mennyire szerettem ezt a finomságot, rengeteget meg bírtam enni belőle. Később aztán felkerestem a barátnőm anyukáját, és együtt elkészítettük a kifliket, én pedig serényen jegyzeteltem. Ma már azt hiszem, ugyanolyan finomra sikerül az enyém is, mint Ági mamájáé.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk