Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack-krémleves Évi nénitől

Őszibarack-krémleves Évi nénitől
Őszibarack-krémleves Évi nénitől
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készülődhetünk a nyári könnyebb levesekre, annyira hirtelen beköszöntött a meleg. Ennél már csak az lenne finomabb, ha igazi, napon érett friss barackból készülne ez a leves. Hamarosan az is bekövetkezik.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konzervből egy felezett barackot félreteszünk, melyet vékonyan felszeletelünk a levest díszíteni.
  2. A maradék barackot és a levét a joghurttal, a cukorral, vaníliával, kardamommal összemixeljük.
  3. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 582
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackkrémleves, őszibarack leves, joghurtos barackkrémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kliza25
kliza25 Fri, 2013-07-19 22:16

Tetszik a recept, de megfogadtam, hogy konzervből nem főzök a páromnak, csak frissen... Ez most lenne aktuális, hiszen barackszezon van. Nincs véletlenül olyan recepted, ami nem konzervből van? Azért kérdezem, mert az összes fönt lévő recept közül neki ez tetszett a legjobban.

Előre is köszönöm a választ és további jó sütést-főzést. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-22 16:33

Kedves Kliza25!
Semmit ne változtass, csak friss barackból készítsd, és ugyanilyen jó lesz. Igazad van,hogy nem praktikus a mű, de akkor még nem volt barackszezon, amikor ezt készítettem. Elnézést a kései válaszért, de most értem haza utazásomból. Üdv: Évi néni

kliza25
kliza25 Mon, 2013-07-22 17:20

Kedves Évi!
Az nem baj, hogy így nem lesz benne a konzerv leve? Az egy cukrozott szirup. Nem kell helyettesíteni valamivel?
Előre is köszönöm a választ :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-22 17:41

Kedves Kliza25!
A konzerv levét kiválthatod víz és joghurt keverékével, az édességet pedig pótolhatod egy kis mézzel. Mondjuk csak annyi a macera vele, hogy meg kell hámozni a barackot, de biztosan finomabb lesz. Az édességre nem tudok tanácsot adni. Függ a gyümölcs édességétől és az ízlésedtől. Én nem szeretem a nagyon édes ételeket. Hogy mivel édesíted, az is rajtad múlik. Én sokszor gyümölcscukrot vagy nádcukrot és mézet szoktam használni, de itt is széles a paletta. Én közben belekóstolok és aszerint főzök. Biztosan neked is remekül fog sikerülni ez a leves. Üdv: Évi néni

304
őszibarack konzerv 82 dkg
porcukor 5 dkg
kardamom 0.5 kk
vanília kivonat 1 tk
joghurt 2 dl