Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves rizzsel Barna Fruzsinától

Paradicsomleves rizzsel Barna Fruzsinától
Paradicsomleves rizzsel Barna Fruzsinától
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az édesebb fajta paradicsomleves. Ettem már sósabbat és savanyúbbat, de nekem ez az igazi.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

sajtos pirítóssal

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet egy fazékban feltesszük forrni.
  2. Ha felforrt, beletesszük az egész hagymát és a leveskockákat.
  3. 10 perccel később beletesszük a rizst.
  4. Ha a rizs megfőtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  5. Folyamatos kóstolgatás mellett fűszerezzük. A cukorral, bazsalikommal és fűszerköménnyel nem kell óvatosan bánni. A borsnál, de különösen a sónál figyeljünk oda, nehogy túlsózzuk (ne feledjük el, két leveskocka már van benne).
  6. Külön edényben az olajból és lisztből rántást készítünk. A rántásra átmerünk egy kevés levet, összekeverjük, majd a keveréket visszaöntjük a levesbe. Ha kell, pótoljuk az elforrt vizet, újraforraljuk, és kész.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 415
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barna Fruzsina

Mióta szakács: 2014.06.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves, leves sűrített paradicsomból, paradicsomos leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
víz 2 l
sűrített paradicsom 300 g
vöröshagyma 1 közepes db
rizs 10 dkg
bazsalikom 1 ek
leveskocka 2 db
cukor 3 ek
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál