Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi vaníliás krémtúró eperrel

Házi vaníliás krémtúró eperrel
Házi vaníliás krémtúró eperrel
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feleségem szereti a vaníliás krémtúrót, ami az esetek jó részében adalékanyagokkal tömött "élelmiszeripari hulladék". Elhatároztam, hogy csinálok neki rendes vaníliás krémtúrót. Ez jól passzol a szezonális eperhez, ami amúgy a kedvenc gyümölcsöm. Sokan cukorral vagy tejszínhabbal szeretik - én valamilyen édeskés, de normális pezsgővel :) Tehát így született a ma esti desszert: a házi vaníliás krémtúró eperrel és pezsgővel. A lenti becsült költség nagyban függ az eper árától (én 1400/kg árral számoltam), és pezsgő nélkül értendő.

hozzávalók / 2 adag

A krémtúróhoz

A tálaláshoz

  • 500 g eper
  • 50 ml pezsgő (finom félédes, opcionális)

ajánlat

A hozzávalóknál érdemes odafigyelni, nagyon rossz minőségű ricottákat és mascarponékat lehet kapni az üzletekben, amitől semmilyen, lisztízű lesz a krémtúró. Emellett mindenkit bíztatok erőszakmentes bio és fair-trade hozzávalók használatára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikaparjuk a vaníliarudak belsejét, és a cukorral meg a tojássárgájával kikeverjük. Hozzákeverjük a mascarponét, belerakjuk a vaníliarudakat 2-3 darabba vágva, és lassú tűzön melegítjük. A hőtől a mascarpone kicsit higul, de ettől függetlenül jól látható a tojássárgájának sűrítő hatása - addig kevergetjük lassú tűzön, míg a tojás fent említett sűrítő hatása már nem észlelhető.
  2. Hozzákeverjük a rumot és a ricottát, belekeverjük a citromlevet. Ellenőrizzük, hogy elég édes és elég savanykás-e, ízlés szerint még igazítunk rajta cukorral és citromlével.
  3. Kivesszük belőle a vanília rudakat.
  4. Ha kihűlt, frissen mosott eper mellé tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 297
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Prospero

Mióta szakács: 2012.04.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes krém
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás ricottakrém eperrel, epres-ricottás túrókrém, rumos-epres túrókrém vaníliásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

654
ricotta 250 g
mascarpone 100 g
vanília 2 db
tojássárgája 3 db
nádcukor 2 ek
rum 1 teáskanál
citromlé 1 tk
eper 500 g
pezsgő 50 ml