Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi sós zöldség télire

Házi sós zöldség télire
Házi sós zöldség télire
90 perc / előkészület: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom házi ételízesítő. Pörköltekbe, levesekbe és bármibe, amibe ételízesítőt raknánk. Nagyon sós, ezért csak mértékkel! :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és daráló- vagy aprítógépben ledaráljuk.
  2. A zöldségzöldeket is felaprítjuk, és hozzákeverjük a többihez.
  3. Hozzáadjuk a sót, és jól átkeverjük.
  4. Üvegekbe töltjük, és a tetejére olajat öntünk.
  5. Mehet a kamrába.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 083
elküldve: 14
receptkönyvben: 239
elkészítve: 11/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike85

Mióta szakács: 2012.06.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: befőtt, télire, kompót

egyéb elnevezések

házi ételízesítő, ételízesítő télire, sózott zöldség télire

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nokedlili
Nokedlili Mon, 2012-10-08 21:47

Én rakok hozzá egy fej fokhagymát is. Eddig viszont nem raktam olajat a tetejére és néhány üvegemen bizony megjelent tavaszig a penész. De most gyorsan leolajozom őket holnap. Köszi a tippet!

nika26
nika26 Fri, 2012-10-05 06:02

Nagyon jó! Ilyenre már régen "fáj a fogam". Csak az lenne a kérdésem, hogy ez igy simán eláll a kamrában? Gondolom felbontva pedig hűtő.

Timike85
Timike85 / Timike85 Fri, 2012-10-05 14:29

Az a lényege, hogy az olaj zárja el a levegőtől és ezért nem penészedik meg a teteje és a só tartósítja. Ha szedsz belőle, utána lapogasd újra el, hogy az olaj egyenletes réteget képezzen. Felbontás után én hűtőbe teszem, de szerintem kint is tartható. Idén kipróbálom. :)

Szabus
Szabus Thu, 2012-10-04 21:54

Holnap már meg is vesszük kisfiammal a szükséges hozzávalòkat, hétvégén pedig indul a nagy ételìzesìtô gyártás:-) Köszönöm a vàlaszt és a receptet is!

Szabus
Szabus Thu, 2012-10-04 13:45

Nagyon tetszik az ötlet, hétvégén el is készítem. Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyi ételízesítőt kapunk így a végén?

Timike85
Timike85 / Timike85 Thu, 2012-10-04 21:48

Nekem 6 db milánói szószos üvegcse lett belőle (ezek kb. 2,5 decisek lehetnek), meg egy csészécske. Ez kitart egész télen.
Jó munkát! :)

136
sárgarépa 5 közepes db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 3 közepes fej
karalábé 1 db
zeller 1 db
paprika 5 db
paradicsom 1 kg
káposzta 0.5 kg
petrezselyem 1 csokor
500 dkg
napraforgó olaj 1 dl