Habanero paprikás olívaolaj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
261
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
1569
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
261
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 170.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 238.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
1569
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vágjuk félbe a friss habanero paprikákat (ajánlott a gumikesztyű használata).
- A félbevágott paprikákat süssük meg a sütőben, míg meg nem pirulnak picit.
- Tegyük a megsült paprikákat (gumikesztyűben) jól zárható üvegbe borssal, rozmaringgal, fokhagymával.
- Töltsük fel az üveget olívaolajjal, kész is van. :)
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5924
- Feltöltés dátuma: 2012. január 06.
Ajánló
Szinte mindenhez lehet használni, amibe tennénk kis csípőset, kis olajat. :) Vigyázat! Paprikától és mennyiségtől függően méregerős lehet! :) Én leggyakrabban levesekbe használom, isteni ízt ad a zöldségleveseknek! A paprikáról itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy kertészeti kiállításon a család kedves kertész ismerősétől akciósan beszereztünk 4-5 bokor különböző színű habanero paprikát. Nem sok gondolkodás után elhatároztuk, hogy télire olajban tartósítjuk a szerzeményeket, ill. néhány magot félreteszünk tavaszra.