Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habanero paprikás olívaolaj

Habanero paprikás olívaolaj
Habanero paprikás olívaolaj
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kertészeti kiállításon a család kedves kertész ismerősétől akciósan beszereztünk 4-5 bokor különböző színű habanero paprikát. Nem sok gondolkodás után elhatároztuk, hogy télire olajban tartósítjuk a szerzeményeket, ill. néhány magot félreteszünk tavaszra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szinte mindenhez lehet használni, amibe tennénk kis csípőset, kis olajat. :) Vigyázat! Paprikától és mennyiségtől függően méregerős lehet! :) Én leggyakrabban levesekbe használom, isteni ízt ad a zöldségleveseknek! A paprikáról itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk félbe a friss habanero paprikákat (ajánlott a gumikesztyű használata).
  2. A félbevágott paprikákat süssük meg a sütőben, míg meg nem pirulnak picit.
  3. Tegyük a megsült paprikákat (gumikesztyűben) jól zárható üvegbe borssal, rozmaringgal, fokhagymával.
  4. Töltsük fel az üveget olívaolajjal, kész is van. :)
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

magyarkata

Mióta szakács: 2012.01.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

fűszeres olívaolaj, csípős-fűszeres olívaolaj, habanerós olívaolaj, fűszerolaj

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerike777
Gerike777 Wed, 2014-03-05 01:49

Az olaj maga mennyi ideig és milyen körülmények közt tárolandó? Köszönettel: Gergely

csipetcsibi
csipetcsibi Sat, 2012-09-01 16:41

A Habanero paprika nagyon ízletes, kicsit gyümölcsös ízvilágú, ámbár rettentően csípős. Ajánlott gumikesztyűben feldolgozni, mert még kézmosás után sem tűnik el az erőssége a kézről. Nekem bement a körmöm alá is, égette az ujjamat, belenyúltam a szemembe és ha megfogtam egy tárgyat, éreztem a csípősségét utána is egy darabig. A magokat érdemes elültetni, de nagyon macerás, lehet hogy szépen kicsírázik, aztán 1-2 héten belül indokolatlanul elpusztul a növény. Második nekifutásra sikerült 4 kis növénykét felnevelni, amik idén már hoztak paprikákat. Szerintem megéri, egészséges, finom és ha saját, még nagyobb az értéke. :)

kiskegyed62
kiskegyed62 Thu, 2012-03-08 15:33

Kedves Kata!
Erről a paprika fajtáról most hallok először, de rögtön le is csapnék rá mert nagyon szeretem az erőset. Ha csak magát a paprikát szeretném megvenni, hol szerezhető be?

foldiep3r
foldiep3r Tue, 2012-04-24 14:20

Halihó! Én az interspar-ban vettem a múlthéten 50 g-ot, 399 forintért! Csak kettőt használtam fel eddig belőle, de tényleg nagyon erős! Amúgy a tálcában volt vagy 10 db, szép sárga színű! Érdemes megkóstolni,főleg annak aki szereti a csípőset! :)

261
paprika 3 db
olívaolaj 2 dl
bors 10 szem
rozmaring 1 szál
fokhagyma 2 gerezd