Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztácia fagylalt

Pisztácia fagylalt
Pisztácia fagylalt
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Június van, de a nyár még mindig várat magára. Vannak viszont dolgok, amelyekkel előrébb hozhatjuk a nyár érzését, s ez nem más, mint a fagyi!

Nagyon szeretem a pisztáciát, hónapok óta vadászok a sótlan változatra, s végre valahára eljött az én időm!

Bizony találtam, s most elnyerte méltó jutalmát: fagyi lett belőle!

4 adag, de bevallom: egyedül is meg bírnám enni, annyira nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A csésze űrtartalma: 2 dl

  • 2 csésze habtejszín
  • 1 csésze magas zsírtartalmú tej
  • 1 csésze natúr (pörkölt) pisztácia
  • ¾ csésze nádcukor (vagy kristálycukor)
  • 2 tojássárga
  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • 1 tk vanília kivonat (elmaradhat)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel és a vanília kivonattal kb. 90 fokosra melegítjük.
  2. A pisztácia felét  ½ csésze cukorral megőröljük, ezt lehet teljesen por állagúra, vagy lehet enyhén darabosra is.
  3. 2 tojássárgáját az egész tojással és csipet sóval felverjük, és hozzákeverjük a cukros pisztácia őrleményt.
  4. Néhány kanálnyit a forró tejszínből hozzákeverünk a tojásos pisztáciához (hőkiegyenlítés), majd az egész masszát jól elkeverjük a tejszínnel, és a maradék cukrot is belekeverjük.
  5. Ismét majdnem forrásig melegítjük a kész fagyialapot, nagyon vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel (a tojás miatt)!
  6. Az elkészült masszát jól lehűtjük, majd fagylaltgépbe töltve elkészítjük úgy, hogy a majdnem kész fagylaltba még beleszórjuk a megmaradt, és kívánt minőségűre (darabos, vagy egészen por állagúra) őrölt pisztáciát.
  7. Fagylaltgép hiányában fagyasztható edénybe töltjük, és félóránként megkeverjük, amíg a kívánt állagot el nem éri.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Méhecske

Mióta szakács: 2013.04.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: parfé, gyümölcsfagyi, sorbet, fagyikehely, vaníliafagyi, karamellfagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

pisztácia fagyi, tejszínes pisztácia fagyi, házi pisztáciafagyi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!