r
Nosalty Logó

Skót krémes Miss Sweetly konyhájából

Miss Sweetly
Skót krémes Miss Sweetly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

768
Kalória
16.4g
Fehérje
117.4g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
34.6g
Víz
113.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
58.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 768 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    2449 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    939.2 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1309 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 6142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk, a tojással és a tejjel jól összegyúrjuk. A tésztából 3 lapot sütünk. Előmelegített sütőben sütjük. Egy lap sütése kb. 5-6 perc, vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert akkor nagyon kemény és száraz lesz a tészta.
  2. A 3 tojássárgáját a porcukorral és néhány csepp tejjel kikeverjük, majd a 2 vaníliás cukrot, a lisztet és az 1 liter tejet hozzáadva csomómentessé pépesítjük. Tűzre téve krémmé főzzük, majd a 3 felvert tojásfehérjét lazán hozzákeverjük. A krémmel a lapokat megkenjük.
  3. A tortabevonót apróra törjük, és hozzáadjuk a tejet, és az olajat. Ezután tűzre rakjuk, folyton kevergetve felfőzzük, és a sütemény tetején elsimítjuk.
  4. Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, és tálalásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Ezt a receptet szintén egy recept újságban találtam. Nagyon finom, a család vagy akár vendégek kedvére való.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek