Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görögjoghurtos-kenyér dagasztás, kelesztés nélkül

Görögjoghurtos-kenyér dagasztás, kelesztés nélkül
Görögjoghurtos-kenyér dagasztás, kelesztés nélkül
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors kenyeret akartam készíteni, mert nem volt a boltokban, ez lett belőle:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, sót, szódabikarbónát. Keverjük el fakanállal.
  2. Adjunk hozzá kb. 200 g joghurtot. Fakanállal kavargassuk, míg össze nem áll a tészta. Ekkor még száraz lesz, ezért adjuk hozzá a maradék joghurtot.
  3. Keverjük fakanállal, míg felveszi az összes joghurtot.
  4. Maradni fog egy kis liszt az edény alján és száraznak tűnik a tészta, de ekkor gyúrjuk meg egy kicsit, párszor átnyomva ujjaink közt, mert így fel fogja venni a maradék lisztet, és alaktartó, kicsit ragadós tésztát kapunk. Ha nem, lehet még joghurtot adni hozzá.
  5. A sütőt kapcsoljuk be, állítsunk be 190 fokot, és melegítsük elő. Alul-felül sütés sütő módot állítsunk be.
  6. Formázzunk belőle, amit akarunk, ha jó a tészta, megtartja a formát.
  7. 50 percet süssük sütőpapíros edényben. Nekem kerámia edényem volt kéznél.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 568
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Safi

Mióta szakács: 2018.06.17.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
finomliszt 450 g
görög joghurt 350 g
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál