r
Nosalty Logó

Házi briós Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Házi briós Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1065 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1065 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 4259 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve.
  2. Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk! Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.
  3. Mikor megkelt, alma nagyságú cipókat véve rudakat sodrunk. Csombékot kötve rá, a két végét szépen elrejtjük a tészta alá, vagyis behajtjuk.
  4. Felvert egész tojással megkenjük. Kevés cukros darált mákkal és dióval megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük szép világos barnára. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15816
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

 Reggelire kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor reggel felébred az ember, jól esik egy finom illatú briós... Gőzölgő, meleg tejes kávéval... Ne is mondjam tovább... Langyos hozzávalókkal készítsük, ne hideg helyen, különben nem fog szépen megkelni! A nyár nagyon alkalmas kelt tészta készítésére.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!