r
Nosalty Logó

Egyben sült diós briós

Mercedes
Egyben sült diós briós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

716
Kalória
21.1g
Fehérje
106.1g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
33.4g
Víz
153.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 716 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 289 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 716 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2470.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2861 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit tegyük a dagasztógépbe, és 15-20 perc alatt dagasszuk meg.
  2. Letakarva kelesszük a kétszeresére.
  3. A szépen megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd egy beolajozott tálcán kisodorjuk kb. 40 cm hosszú rúddá.
  4. Felvágjuk 30-35 db hasonló nagyságú darabkára.
  5. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztadarabokat egyenként gömbölygessük meg, és rakjunk belőlük ki egy csinos szőlőfürtöt a tepsire. Ha elkészült, kenjük le a tejjel felvert tojással, és hagyjuk pihenni negyed órát.
  6. Azután előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Az egyik süteményes könyvemből van ez a recept. A cukor és a dió mennyiségét egy kicsit megemeltem.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Bajor perec, azaz Laugenbrezel

A bajor perecet mindenki ismeri mélybarna, fényes külsejéről, ami azonban puha, foszlósan szakadó belsőt takar. A németek specialitása a különleges bevonatát egy rövid, a sütést ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...