r
Nosalty Logó

Háromszínű saláta fehér káposztából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
AGI-22
Háromszínű saláta fehér káposztából
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1414 micro
  • β-karotin
    4160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    480 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5657 micro
  • β-karotin
    16641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és tegyük egy tálba.
  2. A sárgarépát reszeljük le (a nagyobb lyukú reszelőn), tegyük egy kisebb tálba.
  3. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd félbe, és szálakra szedjük egy tálkába.
  4. Egy nagyobb méretű tálba rétegezve tegyük ezeket egymásra (káposzta + hagyma + sárgarépa) úgy, hogy még a sárgarépa előtt sózzuk, fehérborssal és őrölt köménymaggal szórjuk meg (minden réteget). Az utolsó réteg lehetőleg a répa legyen.
  5. Vágjuk apróra az újhagyma zöldjét (addig, amit úgysem ennénk meg), ezzel hintsük meg a tálba halmozott zöldségféléket.
  6. Mindezt locsoljuk meg az olajjal és az (alma)ecettel! Majd tegyük be a hűtőbe kb. 1 órára. Ezt követően keverjük össze a háromszínű salátánkat, és kóstoljuk meg! Ha igényli, tehetünk még hozzá olajat és ecetet is. Érdemes kb. 1 órán át állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek minél jobban összeérjenek! Isteni és vitamindús!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24586
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Nekem az almaecet vált be, nem csupán az íze, hanem az élettani hatásai miatt is. Nyugodtan használhattok balzsamecetet (ez 2-szer annyiba kerül) vagy sima ételecetet is! Szerintem az extra szűz olívaolaj nem csak egészségesebb, de az íze is jobban harmonizál ehhez a salátához. Persze sima napraforgó olaj is megfelel.

Receptkategóriák

Épp a gyermekeimnél voltam, amikor már nagyon vágytam egy jó káposztasalátára. A piacon beszereztem a hétvégi főzéshez valókat. Még nem csináltam káposztasalátát, de úgy emlékszem, ahol eddig ettem, valamilyen cukros-ecetes-vizes lében készítették, s volt benne némi köménymag. Gondoltam egyet, miért ne újíthatnék ezen? A leveszöldségből elcsentem egy méretes répát, meg a vacsorához vásárolt újhagymát megrövidítettem. A lányom utálja a köménymagot, ha meglátja. Ezért csak egy kevés őrölt köménymagot tettem bele. Mindenkinek ízlett. A tál dugig volt, de a fotózás később jutott eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...