r
Nosalty Logó

Háromszínű saláta fehér káposztából

AGI-22
Háromszínű saláta fehér káposztából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

188
Kalória
5g
Fehérje
26.8g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
383.8g
Víz
-
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1414 micro
  • β-karotin
    4160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 188 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    480 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5657 micro
  • β-karotin
    16641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát vágjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, és tegyük egy tálba.
  2. A sárgarépát reszeljük le (a nagyobb lyukú reszelőn), tegyük egy kisebb tálba.
  3. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd félbe, és szálakra szedjük egy tálkába.
  4. Egy nagyobb méretű tálba rétegezve tegyük ezeket egymásra (káposzta + hagyma + sárgarépa) úgy, hogy még a sárgarépa előtt sózzuk, fehérborssal és őrölt köménymaggal szórjuk meg (minden réteget). Az utolsó réteg lehetőleg a répa legyen.
  5. Vágjuk apróra az újhagyma zöldjét (addig, amit úgysem ennénk meg), ezzel hintsük meg a tálba halmozott zöldségféléket.
  6. Mindezt locsoljuk meg az olajjal és az (alma)ecettel! Majd tegyük be a hűtőbe kb. 1 órára. Ezt követően keverjük össze a háromszínű salátánkat, és kóstoljuk meg! Ha igényli, tehetünk még hozzá olajat és ecetet is. Érdemes kb. 1 órán át állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek minél jobban összeérjenek! Isteni és vitamindús!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Épp a gyermekeimnél voltam, amikor már nagyon vágytam egy jó káposztasalátára. A piacon beszereztem a hétvégi főzéshez valókat. Még nem csináltam káposztasalátát, de úgy emlékszem, ahol eddig ettem, valamilyen cukros-ecetes-vizes lében készítették, s volt benne némi köménymag. Gondoltam egyet, miért ne újíthatnék ezen? A leveszöldségből elcsentem egy méretes répát, meg a vacsorához vásárolt újhagymát megrövidítettem. A lányom utálja a köménymagot, ha meglátja. Ezért csak egy kevés őrölt köménymagot tettem bele. Mindenkinek ízlett. A tál dugig volt, de a fotózás később jutott eszembe.

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek