Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harissa paszta

Harissa paszta
Harissa paszta
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Közel-Keleten közkedvelt paprikakrém általam készített változata. A legfinomabb sültekre, grill húsokra, pácként, kuszkuszhoz, vagy csak simán pirítósra kenve... :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chiliket kettévágjuk (ha nem akarjuk nagyon erősre), akkor eltávolítjuk a magját és az „erét”, felkockázzuk, ugyanezt tesszük a zöldpaprikával is (én csak ennek vágtam ki az erét). A paradicsomokat kettévágjuk, magjait nagyjából eltávolítjuk, és ezt is felvágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és egy vastag pengéjű késsel összezúzzuk a gerezdeket.
  2. Az eddig előkészített alapanyagokat konyhai aprítóba tesszük, és hozzáadjuk a fűszereket is. Beleöntjük az olívaolajat, és 2-3 perc alatt pépesítjük.
  3. Ezután száraz serpenyőben kicsit átforraljuk a pasztát (elsősorban azért, hogy a paradicsom nedvessége eltávozzon, valamint, hogy kicsit pikáns ízt kapjon a keverék), ehhez kb. 7-8 perc szükséges.
  4. Ezután kifőzött (sterilizált) üvegekbe kanalazzuk a pasztát, és olívaolajjal fél centi vastagon felöntjük. Hűtőben 1-2 hónapig is eláll.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: arab
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: szósz
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

paprikakrém, Harissza paszta, Észak-afrikai chili alapú szósz, fűszerkrém, chilli-s fűszerkeverék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

35
chili 6 db
paradicsom 3 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
1 tk
barna cukor 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
római kömény 1 teáskanál
olívaolaj 4 ek