r
Nosalty Logó

Harcsapörkölt túrós csuszával (Harcsapaprikás 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Serci
Harcsapörkölt túrós csuszával (Harcsapaprikás 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A harcsapörkölthöz

A túrós csuszához

Összesen 1344 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A harcsapörkölthöz

A túrós csuszához

Összesen 5370 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A harcsapörkölthöz

A túrós csuszához

Összesen 182 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2541.2 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1344 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317 g

Zsír

  • Összesen
    245.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10165 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    4437 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1887.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1364 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1762 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 5370 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

A harcsapörkölthöz

A túrós csuszához

Elkészítés

A harcsapörkölthöz

  1. Megtisztítjuk, felvágjuk és besózzuk a halat.
  2. Az összekockázott szalonnát sütni kezdjük, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük a pörcöt, és beletesszük az összevágott hagymát.
  3. Amikor üveges a hagyma, félrehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük az összevágott paradicsomot, parikát, és a hal fejét-farkát, ha filéztük a gerincét is.
  4. Sűrűn kevergetve, nagy lángon főzzük az alapot, a vizet pótoljuk, ha szükséges. Közben borsozzuk.
  5. Ha már kezd a hagyma jól megpuhulni, szedjük ki a halcsontokat, tegyük bele az előzőleg besózott harcsadarabokat.
  6. Főzzűk kb fél órát, hogy a végén jó sűrű legyen a szaftja. Lehet belelöttyinteni kevés vörösbort is, nem fől szét a hal olyan gyorsan.
  7. Amikor a halat beletettük az alapba, forraljunk vizet, főzzük ki a tésztát, keverjük össze a túróval-tejföllel. Tálaláskor tegyünk a tésztára a szalonnapörcből. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 127353
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvenc halételem.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Értek én mindent, kivéve az afrikai harcsát és az üveges hagymát. Az afrikai harcsa forgalomba hozatalát törvényileg tiltanám meg. Köze nincs a szürkeharcsához. Meglehet, hogy olcsóbb. Ám annyival rosszabb is. Aki szereti, szeresse. Ha paprikáshoz pirítod a hagymát, az üvegesre párolás bizony kevés. A hagymában lév? nem kevés cukornak karamellizálódnia kell, másképp az étel er?sen f?tthagyma íz? lesz. Próbáld ki egyszer, és pirítsd szép aranysárgára, érezni fogod a különbséget. A bolti paprika - legyünk ?szinték -, nem igazán megbízható min?ség?. Ezért azt mondanám, a hagymás szalonnazsírra, csak a szükséges mennyiség harmadát hintsd rá, a maradékot közvetlenül az el?tt keverd az ételbe, hogy a hal majdnem készre puhult. Jobb lesz az étel íze, szebb a színe és a mártás is s?r?bb.

vmaxter

Kedves Péter! Sajnos nagyon nehéz hozzájutni szürke harcsához Budapest környékén (Dunakeszi). Régóta szerettem volna harcsapaprikást készíteni, ezért elkezdtem kutatni hal után. Nem horgászom, ezért néhány fórumon próbáltam érdekl?dni, mondanom sem kell, mindenki horgászt javasolt. Van humorérzékem, de ett?l többet vártam volna. Sajnos maradt a bevásárló központ, ahol más nem volt csak afrikai. Viszont kellemesen csalódtam, igaz szürke harcsát még nem kóstoltam, csak törpét halászlében, de az afrikainak is nagyon finom íze volt és örülök, hogy elkészítettem. Furcsállom ebben a nagy "reform étkezést" és "egészséges táplálkozást" népszer?sít? világban, hogy nincs elérhet? halértékesítés, kereskedés.

Serci

A vámház körúton a nagycsarnokban lehet kapni szürkeharcsát 3200Ft/kiló a filé! Nagyon finom,az afrikainál valóban sokkal jobb igaz a nagyobbak gyakran zsírosak. A törpeharcsához nem sok köze van,azt amerikából hozták be,ahol akár 7 kilósra is megn?l.

Serci

Köszönöm az észrevételt, megígérem, legközelebb megpirítom a hagymát! Paprikából csak házi kalocsait használok-onnan származok én is,és azért rakom az elején bele hogy megf?ljön. Sajnos pesten ritkán kapni szürkeharcsát,pedig én is jobban szeretem,és amit utoljára vettem(jó pénzért) borzalmasan zsíros volt!

Törölt felhasználó

Kalocsai vagy? És még én mesélek neked a paprikáról... :o)))

Serci

Igen, és melóztam is a kalocsai paprika rt-nél ,szegény apám is lenyomott ott 10 évet, apósom onnan ment nyugdíjba, ráadásul fiatakorom nyarainak jó részét a paprika földön töltöttem, mert termeltünk is.Nem a legjobb mulatság hidd el.Azért a paprikát még mindig, minden formában szeretem!

Törölt felhasználó

Köszönetem a receptért! Nagyon örülnék, ha valaki megmondaná az afrikai és a szürke harcsa közti különbséget! El?re is köszönöm! Teri

Serci

A szürkeharcsa régi magyar fajta, húsa fehér szálka nélküli. Természetes vizeinkbe megtalálható. Az afrikai harcsát 1984-ben telepítették be hazánkba,csak mesterségesen szaporítható,mert a 15celsius alatti vízh?mérsékletet nem viseli el. A szürkaharcsa ízletesebb,viszont zsírban gazdagabb(és dupla annyiba kerül)

Törölt felhasználó

Mi a véleményetek a PANGASIUS-ról? Hallottam,hogy abból is lehet fantasztikus pörköltet csinálni. Ha már csináltál,mennyi ideig kell ezt a halat f?zni?

Serci

Pörköltet még nem csináltam pangasiusból,csak sütöttem,de úgy elég hamar megsült,szerintem lágyabb a húsa mint a harcsáknak,hamarabb szétf?l

Törölt felhasználó

Az alapanyagoknál megtalálod a pangasiust,és sokféle receptet.15-20 percnél több nem kell neki.Finom.

Törölt felhasználó

Nem szeretem a pangasiust.:-P Üdv: Mrs Smith

Serci

Annyira én sem szeretem,valami furcsa íze van,de valinagyi kérdezte jó-e pörköltnek

Törölt felhasználó

Mi gombát is szoktunk tenni, bár paprikást és nem pörköltet szoktunk csinálni! A halat felkockázzuk és nem csak sózzuk, hanem paprikázzuk is! És ha van kedvetek, mindenképp próbáljátok ki, hogy a tejföl egy részéb?l mártást csináltok - f?leg ha esetleg olyan is van a pörköltöz?k/paprikásozók között, aki nem szereti annyira a csíp?set, nekik külön lehet sima tejfölt adni. Mi 1 nagy doboz tejfölhöz 5 gerezd fokhagymát és egy-két kiskanál csíp?s paprikakrémet teszünk (Er?s Pista), összekeverjük, és ez megy a halra/mellé. Nagyon finom!!!

Serci

köszi a tippet,megpróbálom egyszer,de én a harcsaperkeltet túrós csuszával csinálom mindég,és ahhoz a paprikás "legalábbis énszerintem" nem passzol! De ez is egy fain recept,szerintem rakd fel! Köszönöm,hogy megnézted a kis receptemet! Én is rakok bele olykor, ha van otthon er?s pistát! A paprikások közül csak a Mamáét eszem meg,amúgy jó er?s szaftos vastag pörköltpárti vagyok!

Törölt felhasználó

Fel fogom tenni, ha legközelebb végre sikerül lefényképezni :) Az lenne az els? receptem itt! :) Túrós csuszával is nagyon finom egyébként, a hétvégén pl. úgy ettük. De van, hogy csak simán valami jó friss kenyérrel, úgy is nagyon finom! Lehet, hogy legközelebb pörköltösre hagyjuk és kipróbáljuk ezt a változatot is. Mindenki egyen SOK halat! :) :) :)

Serci

Igen ,a hal jó!! Ne csak a karácsonyi pontyot együk! Legközelebb egy csukaperkelt receptet akarok felrakni,fokhagymásan,de rettenetesen lusta vagyok....

apecs

Holnap elkészítem, köszi a receptet! (szürkeharcsából)

Serci

Biztos finom lesz szürkéb?l! Megcsináltam abból is, sokkal jobb.

bélpoklos

Hát a képen nem harcsaszelet van az biztos.Ez inkább ponty,vagy amur.

Serci

Ez afrikai harcsaszelet barátom! Akkoriban erre tellet! Manapság szürkéb?l csinálom már, de ez biztos afrikaiból van. Kisgyerek korom óta horgászom, ismerem a halakat. A hajósi halastavon fogtam csomó afrikai harcsát is már! Amurból 18 kilósat! Pontyot meg mindenki látott szerintem. Menj köss bele másba,ez mellément!

Hozzávalók

A harcsapörkölthöz

A túrós csuszához

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra