Nosalty Logó

Hamis tiramisu 5. - túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu 5. - túrós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 29% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 29% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 418 Kcal
  • 29% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 29% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 209 Kcal
  • 29% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 418 Kcal
  • 29% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 109 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, s hozzáadjuk a gyümölcscukrot és egy kevéske rumaromát (ezt ízlés szerint tehetünk bele, de el is hagyható).
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s összekeverjük a túrós masszával.
  3. Ezt követően kehelybe tesszük rétegezve. Túrós krém, majd kevés fahéj és cukrozatlan kakaópor, ismét túrókrém, s így tovább. Ki mennyi réteget szeretne.
  4. A tetejét fahéjjal és kakaóporral szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 74743
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fogyózom, s valami gyors édességet kerestem. Mivel volt itthon egy doboz túróm, így adott volt, hogy mi legyen benne. A receptet neten találtam Update-s receptgyűjteményben.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Fulopa, a nyers tojással azért csak óvatosan, hacsak nem háztáji vagy eszeveszett drágán ózonnal kezelt. Így nyáron nagyon kell vigyázni vele. De gondolom mivel nagyon fincsi lehet ez a krém, nem tart soká az elfogyasztása! :-) Lementettem a receptet és üdv közöttünk! Zsuzsa

P.Klára

No ezt szerettem volna én is kérdezni. Én eddig nem csináltam olyan dolgot, amiben a tojássárga ne ment volna át valami h?kezelésen. A habot is pl. a süti tetején szikkasztom a süt?ben. Pedig olyan jónak t?nik:( Talán valaki elmondja itt, hogy nem kell parázni a nyers tojás miatt. Köszönöm: Klári

Törölt felhasználó

Köszönöm a hozzászólásokat. Nekem eddig még nem volt vele gondom. De az is igaz, hogy elég hamar elfogyott :-) Én a sima tiramisut is mikor marscapone-val készítem, ott is nyersen megy bele a tojás. (a marscapone-s doboz tetején lév? receptet szoktam csinálni) Próbáljátok ki, s remélem ízleni fog :-) Üdv Ági

Boribon

Kedves P. Klara, szerintem nyugodtan elkeszitheted a receptet. En eleg gyakran szoktam nyers tojast hasznalni (pl. majonezbe) es meg soha nem volt semmi problema belole. En valahogy pont forditva vagyok, a boltiban jobban megbizok, mert szerintem a "hivatasos" tojastermeloket nagyon szigoru szabalyokra kotelezik, mig a hazi termeloket nem. Ennek ellenere hazi tojasbol is siman keszitenek majonezt.. Ja, nagyon kicsi gyerekeknek viszont egyikbol sem adnek.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem is tetszik a recept. Viszont annak aki fél a tojássárgától; máshol is le lett már írva, hogy ha g?zfürd?vel egy gömböly? tálkában 1-2 perc alatt kevergetve átmelegíti az ember az már elvileg sokat segít. Nem tudom mennyire igaz vagy sem, a lényeg, hogy engem mindig megnyugtat ha megcsinálom:) Hétvégén tesztelve lesz ez a finomság. Köszi a receptért. Lili

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! :-) Remélem ízlett :-)

girlmind

  Fincsi! Fahéj helyett instant kávéport használtam (ebben a melegben, valahogy nem kívánom a fahéjat..), így valamivel "tiramisubb" íze volt :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett. Majd kipróbálom én is kávéval :-)

Törölt felhasználó

Kedves Fulopa! Köszi a receptet, mindenképpen kipróbálom, pont valami ilyet kerestem! Egy észrevételt remélem megengedsz: a mesterséges fruktóz sajnos se nem diétás, se nem egészséges, hosszú távon tönkreteszi a májat és növeli a cukorbetegség esélyét (vagy rontja a már meglév?t). Én más természetes édesít?vel fogom elkészíteni, majd megírom, hogy milyen lett!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek