Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos túrókrém eperrel

Bazsalikomos túrókrém eperrel
Bazsalikomos túrókrém eperrel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémet tálalhatjuk pohárba is, kockára vágott eperrel rétegezve. Ebben az esetben elegendő 1,5 lap zselatin.

hozzávalók / 2 adag

A krémhez:

Tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A limelevet a cukorral felforrósítjuk, hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  2. A bazsalikomleveleket mossuk, jól lecsöpögtetjük, majd a túróval és a zselatinos keverékkel pürésítjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselésedő krémhez keverjük.
  4. 2-3 epret vékony szeletekre vágunk. A 2 kb. 7 cm átmérőjű desszertgyűrűt tálcára helyezzük, és a desszertgyűrűk falát körben kirakjuk az eperszeletekkel.
  5. A krémet elosztjuk az előkészített desszertgyűrűkbe, és kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
  6. A maradék epret a porcukorral pürésítjük.
  7. A desszertgyűrűket eltávolítjuk, a desszertet tányérokra tesszük, megszórjuk a csokoládéreszelékkel, és az eperpürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 072
elküldve: 4
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Bazsalikomos túrókrém eperpürével, tejszínes túrókrém eperrel, fűszeres-tejszínes túrókrém eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

497
lapzselatin 3 db
limelé 2 lime-ból nyert
porcukor 50 g
bazsalikom 30 levél
sovány túró 125 g
habtejszín 150 g
eper 150 g
porcukor 1 ek
fehér csokoládé 25 g