Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás tönkölykeksz

Levendulás tönkölykeksz
Levendulás tönkölykeksz
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségbe vártam Jucika nevű barátnőmet egy jó kis csivitelésre. Nagyon ideális, kellemes sütemény volt mellé -egy finom teával- ez az illatos kis keksz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat robotgépben összegyúrjuk, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztából zöld diónyi darabokat csípünk ki, golyókat formálunk belőle, és egymástól távolabb letesszük őket, majd egy megnedvesített villa fokával szétnyomjuk kb. 0,5 cm vékony korongokká. 30 db lett ebből a mennyiségből.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen, 20 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 800
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

levendulás keksz, vaníliás-levendulás keksz, levendulavirágos keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
tönkölybúza liszt 25 dkg
vaj 12.5 dkg
cukor 12.5 dkg
tojás 1 db
vanília kivonat 1 tk
levendula 2 db