Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis dobos szelet 4.

Hamis dobos szelet 4.
Hamis dobos szelet 4.
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kedvenc sütije, igaz cukorbeteg, de erről a dobos szeletről nem mond le :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összedolgozzuk a hozzávalókat, és 6 lapot sütünk. Nem kell nagyon sütni, ne legyen színe a tésztának, mert akkor eltörik, és meg se puhul!
  2. A 7,5 dl tejből, 10 dkg lisztből, 3 evőkanál kakaóból krémet főzünk.
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 25 dkg porcukor és a 25 dkg margarin keverékét.
  4. Megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk csokival.
  5. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 806
elküldve: 8
receptkönyvben: 508
elkészítve: 20/32
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis dobos, kakaókrémes hatlapos

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bleslie
bleslie Tue, 2014-09-30 15:10

szia laci vagyok! elkészitem a süiüt a feleségem es a kisfiam oda voltak érte! isteni hatlapos!!! a dobos azert dobos mert karamelizált cukor van a tetején!!!!!!!!!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2014-09-30 21:02

Szia Laci! Örülök, hogy ízlik a süti! Mi is nagyon szeretjük :) Örülök a sikerednek!

vamosszilvia
vamosszilvia Sun, 2013-06-30 15:33

Most készülök megcsinálni. De mi újság a tetején lévő mázzal??? Az hol van leírva? Nem mindenki profi cukrász!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2013-06-30 19:39

Képzeld el, én sem vagyok profi cukrász!!!! A csoki egy mezei bevonó, amit üzletben lehet kapni. Ennyi az egész.

vamosszilvia
vamosszilvia Sun, 2013-08-11 21:15

Kedves Rita1971!
A süti nagyszerű és most csinálom meg másodjára. Képzeld el mostmár a tetejét is be tudom burkolni csokival, ahogyan írtad! Köszi

pufieger
pufieger / pufieger Tue, 2012-10-23 19:06

ez egy nagyon jo recept!!!koszonet erte! most csinalom masodjara mert most tortat csinalok belole (dobost) az elso sutes nagy siker volt!!! minden ugy tokeletes ahogy le van irva!

49pirike
49pirike Tue, 2012-09-25 08:49

Én is hatlaposnak ismerem, vagy egy tojásosnak mivel én egy tojást teszek bele. A krémbe meg nem kakaót teszek hanem a kristálycukrot meg pirítom .

sziszi01
sziszi01 Mon, 2011-12-12 19:55

Szia!
Nagyon fincsi süti, az egész családot lenyűgöztem vele, igaz a lapok kinyújtásával megizzadtam, habár a 4.lapnál már rutinos voltam!:-)
Köszi a receptet, biztos máskor is elkészítem!
Sziszi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-04-26 18:30

Rikarika!

A sütőhöz tartozó tepsit használom, a mérete kb. 24x32 lehet. Nagyobbra nem kell és nem is lehet nagyon nyújtani a tésztát, így is jó vékony lesz.

amee
amee / amee Mon, 2011-04-25 16:09

Ugyi vagy!Bizti elkeszitem!!!!Es milyen tokeletes a csokibevonat,huuuuuuuuuuu!!!!Kerlek szepen,hogyan sikerult ilyen tokeletesre?Nekem sosem ilyen szep:-(

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-04-25 18:39

szia amee!

Készítsd el, nem fogsz csalódni benne:) A tökéletesség talán a szeletelésben rejlik. Forralok vizet,kancsóba öntöm és beleteszem a kést, a penge jól átforrósodik, letörlöm a vizet és vágom a csokit.
És ezt minden vágásnál így csinálom.:)
üdv: Rita

1957
finomliszt 50 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 2 db
tej 1 dl
tej 7.5 dl
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tortabevonó 20 dkg