Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hámán táska

Hámán táska
Hámán táska
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rosenstein Tibor 2014-es szakácskönyvéből.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Természetesen tölthető dióval, mákkal vagy akár még túróval is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal és az élesztővel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a pici sót, 1 tojást, a reszelt citromhéjat, és annyi narancslevet (frissen facsartat lehetőség szerint), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (Nekem kicsit ragadós lett.)
  2. Kb. fél órát pihentetjük hűtőszekrényben.
  3. Ha kipihente magát, lisztezett gyúródeszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. A köröket 3 oldalról összecsippentve behajtjuk, és a sarkokat összenyomjuk.
  4. Az így képződött mélyedésekbe 1-1 kávéskanál lekvárt rakunk.
  5. A felhajtott táskaoldalakat bekenjük a felvert másik tojással, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 427
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
259 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros tallérok, mini lekváros táska, narancsos lekváros mini táskák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wertert
wertert Sun, 2016-07-17 08:07

Megsütöttem a sütiket, de sajnos szétnyíltak a háromszögek a sütőben. Az 1 dl narancslé nekem olyan ragadóssá tette a tésztát, mintha egy kikeverős sütit csináltam volna. Ezért adtam hozzá még lisztet, hogy kb egy linzer tészta sűrűségét megkapjam. Innen kezdve egy álom volt viszont dolgozni a tésztával, lehet hogy a rétesliszt teszi? Próbáltam nagyon vehemensen összenyomkodni a háromszögek csúcsait, de csak az nem nyílt szét, aminek fogpiszkálóval átdöftem a csúcsait:)

605
rétesliszt 35 dkg
vaj 15 dkg
friss élesztő 1 dkg
porcukor 10 dkg
1 csipet
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
narancslé 1 dl
lekvár/ dzsem 25 dkg