Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kis sós kifli

Kis sós kifli
Kis sós kifli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam ezt a finom receptet. Vendégváró süteményként sütöttem meg. 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A kiflik tetejére

  • 3 ek szezámmag (ízlés szerint: köménymag, sajt, durva só, mák)

ajánlat

Nekem 2 normál tepsi lett. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet az élsztővel és a kiskanál cukorral elkeverjük, megkelesztjük.
  2. A liszttel és az olvasztott vajjal lágy kelt tésztát készítünk.
  3. 6 cipóra osztjuk, és 15 percig kelesztjük.
  4. A cipókból kört nyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és 8 cikkre vágjuk.
  5. Felsodorjuk, és vajjal kikent tepsibe rakjuk a kis kifliket.
  6. 1 órát pihentetjük.
  7. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal, reszelt sajttal, stb.
  8. Előmelegített sütő közepére téve készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 79 984
elküldve: 12
receptkönyvben: 439
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos kifli, köménymagos kifli, minikifli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Sat, 2014-02-15 18:18

Talán sokáig sütötted, és kiszáradt. Én már nagyon sokszor megcsináltam azóta, könnyen kezelhető a tésztája nyersen. Nem kell nagyon megsütni, ha szép színe van, akkor már jó. Sajnálom, hogy nem sikerült.

édesbabasütii
édesbabasütii Tue, 2014-02-18 16:15

Tartalékon sütöttem, és gyönyörű színe volt, ahogy elő van írva de mégis kissé ropogós lett a külseje, a belsejével nem volt gond. Még egyszer majd megpróbálom megcsinálni. Jelzem, azért mind elfogyott :) szóval köszi!

kiskegyed62
kiskegyed62 Tue, 2012-03-27 19:03

Szia Mariann!
Elkészült, finom lett, de alakra inkább hókiflire hasonlít. A kép alapján amit kiraktál, normál kifli formája van, elsőre így sikerült. Másodjára biztos hasonlítani fog az általad elkészítettekre. Ha nálatok marad másnapra, akkor mibe teszed? Nylonba. Mindig úgy járok a kelttésztákkal, hogy másnapra kiszárad, legyen az sütemény vagy péksütemény. Ha van jó ötleted légyszives oszd meg velem. Köszi!

Kerti Mariann
Marina / Kerti Mariann Tue, 2012-03-27 19:29

Szia Kiskegyed!
Örülök, hogy finom lett! Ezek viszonylag kicsi kiflik, én a háromszög szélesebb felével kezdem a feltekerést, de fordítva is lehet, akkor nem ilyen lesz, de ízre olyan mindegy!
Én másnapra jól záródó dobozba szoktam tenni, de nyugodtan teheted nylonba is, akkor sem szárad ki. Legfinomabb még aznap, /akkor borhoz/, másnap a reggeli kávéhoz! Picit beteheted a mikróba is másnap felfrissíteni, bár állítólag a mikro nem egészséges.
Üdv:Mariann

kiskegyed62
kiskegyed62 Mon, 2012-03-26 07:03

Szia Mariann!
A képen látható kiflik nagyon guszták, el is mentettem a receptkönyvembe. Még ma el is készítem, kíváncsi vagyok, hogy nekem is ilyen szépek lesznek-e?

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Mon, 2012-03-26 20:48

Szia! Örülök, hogy tetszik! Nagyon egyszerű elkészíteni, biztos jól sikerült:) Nálunk mostanában többször is terítéken volt egy kis bor mellé!

673
finomliszt 60 dkg
vaj 6 dkg
élesztő 4 dkg
tej 4 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
vaj 4 dkg
tojás 1 db
szezámmag 3 ek