Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás nudli Audrey-tól

Hagymás nudli Audrey-tól
Hagymás nudli Audrey-tól
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zalából származom, és nálunk a családban a nudli is pirított hagymával készült, mint amit a dödöllére is teszünk. Mindkettő igazi szegények eledele. Gyermekkori kedvencem volt, és ma is rajongok érte. Nagymamám „pöcsmácsiknak” hívta, amin mindig nagyon sokat kuncogtunk. :)

Főiskola után két hónapos szakmai gyakorlaton voltam Lengyelországban, nagyon megörültem, amikor felfedeztem, hogy náluk is van ilyen étel és hazait ehetek! Ők Kopetka-nak hívják, és nem hosszúkás, hanem négyszögletes volt, de ők is pirított hagymával vagy valahol pirított szalonnával ették, mint mi Zalában. Rengeteget ettem ott is, de mégsem sikerült megunnom. :)

A tészta recept egyébként anyukámtól származik, ez a nudli, szilvás gombóc és barátfüle tészta receptünk, hiszen ugyanaz a tésztája mindegyiknek.

hozzávalók / 4 adag

nudli

pirított hagyma

ajánlat

Én imádom csak így hagymával, de pirított szalonnával tartalmasabbá lehet tenni, és tejföllel is meg lehet locsolni (ahogy párom szereti).

Köretként is kiváló, Lengyelországban kolbász, hurka mellé káposztával ették a legtöbb helyen.

Apukám arra esküszik, hogy vágott zsírban pirított hagymával az igazi ez és a dödölle is. Valóban sokkal finomabb, de sajnos ritkán kapok, és hogy egészségesebb legyen, újabban olívaolajjal vagy kókuszzsírral készítem inkább. 

Szólj hozzá!

elkészítés

nudli

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük vagy ha van, akkor burgonyanyomóval átnyomjuk.
  2. Amikor kihűlt összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval. A liszt mennyisége függ attól, hogy mennyire lisztes a burgonya, ezért lehet több kell, mint 30 dkg, de arra ügyeljünk, hogy egy rugalmas, ne kemény tésztát gyúrjunk!
  3. Lisztezett deszkán hosszú kígyókat sodorjunk belőle, amiket vágjunk 2-3 cm-es darabokra.
  4. Közben vizet forralunk kevés sóval. Ha felforrt, beletesszük a nudlikat és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tetejére, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a pirított hagymával.

pirított hagyma

  1. Míg a krumpli fő, addig a vöröshagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, és a zsírban aranysárgára pirítjuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 085
elküldve: 1
receptkönyvben: 136
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pirított hagymás nudli, pöcsmácsik, Kopetka, dödölle

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

501
burgonya 1 kg
finomliszt 30 dkg
1 teáskanál
vöröshagyma 2 közepes fej
disznózsír 2 ek