Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős bab

Serpenyős bab
Serpenyős bab
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymás babot mindenki ismeri, ha máshonnan nem is, a Bud Spencer filmekből biztosan. Ez az egytálétel egyfajta hagymás bab továbbfejlesztett változata, ami nagyon egyszerűen elkészíthető még a leginkább kezdők számára is. A száraz babot bátran helyettesíthetjük konzerv babbal is, ebben az esetben nem kell bajlódnunk a főzésével, a készítési idő pedig jócskán lerövidül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha éppen csak félóra áll rendelkezésre egy meleg vacsora elkészítésére, akkor ideális fogás lehet. Nem bonyolult, különösebb szaktudást nem igényel, mégis ízletes és meglehetősen laktató étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Amennyiben száraz babot használunk, éjszakára áztassuk be, úgy gyorsabban megpuhul. Sós vízben főzzük puhára.
  2. A kolozsvári szalonnát vágjuk tetszés szerint kockákra vagy csíkokra, és a zsíron pirítsuk meg kissé. A hagymát vágjuk finomra, majd adjuk a szalonnához, és pirítsuk együtt azzal.
  3. Amikor a hagyma lepirult, adjuk hozzá a leszűrt babot (ha konzervet használunk, a levét öntsük le), és jól keverjük össze. Szórjuk meg egy kevés liszttel, azzal is keverjük el. Ezt követően öntsük fel az alaplével. Kóstoljuk, ízesítsük sóval és törött borssal. Ízlés szerint adhatunk hozzá zúzott fokhagymát is.
  4. Főzzük közepes lángon, időnként keverjük meg az ételt, nehogy leégjen.
  5. Tetszés szerint hagyhatjuk hosszabb vagy sűrűbb lével. Amikor elkészült, tálaljuk azonnal.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Szalonnás hagymás bab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Mon, 2017-01-23 12:36

szuper ez a recept, ráadásul mind a konzerves mind a szárazbabbal megcsinálható...Nekem aprított bacon van itthon, de szerintem azzal is szuper finom lesz. Köszönet a receptért! A birkapörkölted is szuper..az a legfinomabb!

945
mangalica zsír 2 ek
fehérbab 700 g
vöröshagyma 3 közepes db
kolozsvári szalonna 150 g
alaplé 4 dl
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint