r
Nosalty Logó

Sajtos - zabpelyhes tallér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
siklitimi
Sajtos - zabpelyhes tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 500 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1997 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 336 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1929.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 500 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7719.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    3832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 1997 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet kicsit összemorzsolgatjuk egy tálban, így lisztesebb lesz. Ezután beledolgozzuk a margarint, majd sorban a többi hozzávalót.
  2. Kicsit pihentetjük a hűtőben a masszát, majd golyókat formázunk belőle, két tenyerünk közt ellapítjuk.
  3. Tepsibe téve szépen megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19641
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Nagyszerű csomagolnivaló a tízórais tasakba egy kis dobozos innivaló, és valami gyümölcs mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos - zabpelyhes tallér
siklitimi 41 recept

Gyakran készítem ezt a kekszet, mert gyorsan megvan, és egészséges, ízletes nassolnivaló. 11 éves fiam is szívesen besegít a tallérkák gyártásába.

Hozzászólások

zafirov

Hát ez valami isteni. Most sült ki az els? tepsivel, és simán felveszi a versenyt egy jó kis töpis pogival. Mondjuk én nem sajnáltam a borsot bel?le, de hát mindegy. A baj csak az, hogy nem mindjárt dupla adagot készítettem. Szupi nasi. Gyors, egyszer? és isteni finom. Nagyon köszi hogy megosztottad velünk.

Trimmus

Isteni finom! Én dupla adagot csináltam füstölt sajttal. Épp ezt reggelizzük. Nem hittem volna, hogy ezekb?l a hozzávalókból ilyen finom sütemény lesz. Köszönöm a receptet

siklitimi

Örülök, hogy mindkett?töknek ízlett ez a tallér:-) A kisfiam nagy kedvence nálunk is. szeretem, mert nem kell sok minden hozzá, és nagyon hamar produkálható a finom eredmény:-)) Szép napot mindkett?töknek!

Judith75

Nagyon örülök ennek a receptnek.A zabpehely az egyik kedvencem,már alig várom hogy megkóstoljam.Köszönöm

siklitimi

Szia Judit! Nem fogsz csalódni a receptben, próbáld ki bátran!

zafirov

Nálunk egyértelm?en ez lett a kedvenc. Szinte biztos, hogy minden héten legalább 1x kell sütnöm egy dupla adagot, jó borsosan. Még egyszer nagyon köszi ezt a finomságot.

Hobbigilda

Nagyon finom lett (felturbóztam egy kis len és szezámmaggal). A kérdésem az, hogy ropogósnak kellene lennie? Mert nekem nem lett az, de nem tudom, hogy normális-e ez. Igyekeztem nagyon laposra nyomkodni, hátha tényleg olyan ropogós tallér szer? lesz, de nem. Nem mintha az ízélményb?l bármit is levonna a puhasága, nem azért :) Azt hiszem ez lesz a sós kedvenc :) Köszi a receptet!

siklitimi

Szia Hobbigilda! Ha arra gondolsz, hogy olyan ropogós-e, mint a sajtos tallér, akkor nem, nem kell ropognia. A belseje puha maradt aránylag, de én éppen ezért szeretem. Örülök, hogy ízlik nektek!

Törölt felhasználó

Most sül az els? adag nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! :-)

Törölt felhasználó

Nagyon megtetszett a recept és kipróbáltuk. Nem volt itthon annyi sajt amennyi kellet volna így kiegészítettem túróval 15dgk-ra ( 8 dkg túró). Raktam bele én is még egy ev?kanálnyi vegyes magot. Egy éjszaka pihent a h?t?ben és másnap amikor csináltam akkor úgy lapítottam ki, hogy egy zacsóba beraktam és egy lábassal jó vékonyra kinyomorgattam :D Isteni lett! Ropogott és a sajt is nagyon finoman megsült benne. Szóval nagyon jó kis recept és persze egészségesebb is bármelyik chips-nél.

siklitimi

Kedves ajdomokos! Nagyon tetszik az újításod, ki fogom én is próbálni! Örülök, hogy ízlett a tallér, az én fiam is nagyon szereti.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tudtok nekem segíteni abban, hogy egy ilyen adagból nagyjából hány db tallérka készül? Tudom, hogy ez a nagyságától is függ, de mégis, lehet tudni? El?re is köszönöm a választ! :)

firstlady

Nagyon jó a recept, és külön köszönet ajdomokosnak a lábassal történ? lapogatásért. :D Nekem ez a gyenge pontom, a kézzel formázott tallérjaim egyre vastagabbak és nagyobbak lesznek, ahogy telik a tepsi. A türelem nem a legf?bb erényem. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek