r
Nosalty Logó

Omlós sajtos korongok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Omlós sajtos korongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 674 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2695 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 387 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 674 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6113.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    3439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 2695 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 387 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot.
  2. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépünk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
  4. A tésztát megfelezzük és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  5. A pihentetési idő leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségből.) Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
  6. Légkeverésen, 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 597
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 78196
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik este felbontottunk egy palack finom francia bort: önmagában való kortyolgatásra túl "ütősnek" bizonyult, valami rágcsálnivaló után kiáltott. Így került sor ezekre a pikáns korongokra. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.