Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós sajtos korongok

Omlós sajtos korongok
Omlós sajtos korongok
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este felbontottunk egy palack finom francia bort: önmagában való kortyolgatásra túl "ütősnek" bizonyult, valami rágcsálnivaló után kiáltott. Így került sor ezekre a pikáns korongokra.
A receptet itt találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot.
  2. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk.
  3. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk. (Ha nincsen robotgépünk, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát.)
  4. A tésztát megfelezzük és enyhén lisztes kézzel két, kb. 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk. Mindkét tésztahengert folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  5. A pihentetési idő leteltével a tésztahengereket 1 cm széles korongokra vágjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. (Kb. 30 korong lesz a fenti mennyiségből.) Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával.
  6. Légkeverésen, 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 69 129
elküldve: 38
receptkönyvben: 892
elkészítve: 18/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

omlós sajtos, sajtos-diós korongok

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Sat, 2013-11-23 03:21

Hali, Meg lehet ezt sütni ostyasütőben mint a sajtos ropogóst, vagy a sör-gáz kekszet?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-09-13 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

iapro69
iapro69 Thu, 2013-09-12 08:11

Örülök, hogy megosztottad ezt a receptet. Én már régebb óta megtaláltam és a család egyik kedvence lett. Számtalan variációban sütöttem már, cserélgettem a magvakat és a liszteket is, mert nem használok gabonalisztet. Zabliszttel, lenmagliszttel, szezámmagliszttel és az őrölt magvak végtelen variációjával. Trappista sajttal is nagyon finom. Lehet, hogy már nem is hasonlít az alapreceptre az én kísérletezgetésem eredménye, de az alap mégis ez a recept volt.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-09-12 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-03-25 11:42

Kedves Zit !

Sajnos más sajt felhasználásával nem lesz olyan intenzív ízű. Én már próbáltam a roquefortot helyettesíteni régebben más sütinél, de közel sem lett olyan ízű, mint kellett volna. Ezt az árat be kell kalkulálni, de megéri. Csak azért mondom, mert csalódás fog érni, ha nem így készíted el. üdv. szatmári

petra
Petra / petra Tue, 2010-03-02 18:31

szia Szilvia2,
persze, elhagyható belőle a dió, és márványsajttal is készítheted!

szlivia2
szlivia2 Tue, 2010-03-02 17:53

Szia Petra!Elhagyhatom a diót?Nálunk nem mindenki szereti!Akkor márványsajtot is lehet tenni bele?Köszönöm szépen,mindenképpen meg akarom csinálni,mert nagyon guszta!

petra
Petra / petra Thu, 2009-12-17 21:52

szia Zit,
köszönöm a kedves szavaid:-)
hát, igen, ezek a sajtok valóban nem olcsók, de ebben az esetben tőlük válnak a korongok pikánssá, tehát indokoltak a tésztában, valamint állagukban sem lehet összehasonlítani a beslőpenészes sajtokat a félkemény sajtokkal
a boltok hűtőpultjában fellelhetők kedvezőbb árfekvésű kéksajtok is, ha rábukkansz, próbáld ki azzal, nem fogod megbánni! azt garantálom:-)

Zit
Zit / Zit Thu, 2009-12-17 21:07

Kedves Petra, ez valami gyönyörű és biztosan nagyon finom is. (Az ételfotóidat meg egyenesen imádom!!) Sajnos azonban a roquefort és a gorgonzola sajt is drága. Nálunk itthon jó kis akciós trapista van a hűtőben - abból is lehet ez finom, vagy nagyon-nagyon fontos a drága, jobb féle sajt?

674
kéksajt 15 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
dió 5 dkg
tojás 2 db
1 kk
fekete bors 1 kk
cayenne bors 1 kk
tojássárgája 1 db
tej 1 ek