Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia hagymaleves Tomatotree konyhájából

Francia hagymaleves Tomatotree konyhájából
Francia hagymaleves Tomatotree konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban biztosan kiakadt volna a nagyanyám, ha hagymalevest kértem volna tőle. Már persze ha tudtam volna, hogy a hagymából levest is lehet főzni.:) De még milyen finomat!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítás után félbevágjuk, felszeleteljük, ha elég nagyok, még el is negyedeljük (nem felkockázott vagy apró hagymára van szükségünk), és az olajban feltesszük, és borsot őrlünk rá a borsdarálóval... Időről időre megkevergetve közepes tűznél kb. negyed óráig dinszteljük.
  2. Miután megpuhult, hozzáadjuk a porcukrot, és folyamatosan kavargatva kicsit karamellizáljuk, majd az evőkanálnyi lisztet is belekeverjük
  3. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, és a mennyiségtől  függően 2-3  leveskockát adunk hozzá.
  4. Jól kiforraljuk, ha a leveskocka feloldódott, ízlés szerint sóval utánízesíthetjük, majd levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, pirított egész toast kenyérrel, reszelt sajttal forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 341
elküldve: 10
receptkönyvben: 124
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karamellizált hagymaleves, franciás hagymaleves, cukros hagymaleves, vöröshagymaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

307
vöröshagyma 50 dkg
olívaolaj 2 ek
porcukor 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
víz 1.5 l
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
levesgyöngy 10 dkg
sajt 5 dkg