Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gesztenyés

Habos gesztenyés
Habos gesztenyés
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit még karácsonyra készítettem.

hozzávalók / 8 adag

A piskótalaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 tojásból készítünk egy piskótát (lehet bolti is, de én mindig magam készítem).
  2. A krémhez a gesztenyepürét a margarinnal, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük.
  3. A tejszínt a habfixálóval felverjük.
  4. A kihűlt piskótára rákenjük a gesztenyemasszát, majd a tetejére a felvert tejszínt. A végén a tetejét megszórjuk kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 847
elküldve: 2
receptkönyvben: 355
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömi

Mióta szakács: 2010.06.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskóta gesztenyekrémmel és tejszínnel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dömi
Dömi / Dömi Thu, 2015-09-10 15:30

Rita! Itt valami összekeveredett mert az eredeti receptben nem volt ott a meggy!

adri6170
adri6170 Sun, 2012-02-05 10:34

Tegnap tortaformában elkészítettem, és nagy sikere volt! Nagyon könnyű kis desszert!

Noriko
Noriko Thu, 2011-01-13 11:17

Megsütöttem egy hétköznap este, munka után. Nagyon gyorsan kész volt, a párom azt hitte, cukrászdai, olyan jól nézett ki. A kolléganőim között is nagy sikere volt. Köszönöm a receptet:)

marcsa99m
marcsa99m Mon, 2011-01-10 21:49

ma meg csináltam és nagyon finom lett és mutatós!egyszerű és hamar meg van és még egyszer nagyon fincsi!köszi

zsuzs76
zsuzs76 Wed, 2010-06-23 12:35

Megsütöttem, de dupla adagot, mert nagy a család. Nagyon finom lett, és tényleg hamar elkészül!
Köszönöm ezt receptet!

638
tojás 4 db
porcukor 150 g
finomliszt 200 g
sütőpor 0.5 csomag
víz 10 ek
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
rumaroma 30 ml
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
instant kakaópor 2 ek