Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler krémmel töltve

Isler krémmel töltve
Isler krémmel töltve
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi az islernek ezt a krémmel töltött változatát szeretjük. Érdemes kipróbálni, nagyon finom aprósütemény.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, fél órát pihentetjük, kinyújtjuk vékonyra, és pici pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és világosra sütjük.
  2. A krémhez az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és a kakaóval, majd gőz fölött sűrűre főzzük, teszünk bele egy kanál instant kávét.
  3. Amikor kihűlt a krém, belekeverjük a puha margarint, majd addig kavarjuk, ameddig kivilágosodik, 2-2 tésztát összeragasztunk a krémmel.
  4. A tetejére olvasztott csokoládét kenünk.
  5. Kb. 1 nap után fogyasztható lesz. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 22 354
elküldve: 10
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Betty 79

Mióta szakács: 2011.07.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ischler, kávékrémes isler, csokis korongok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AlizAlizlmft
AlizAlizlmft Mon, 2019-10-21 13:43

Ebbe nagyon "belenyúltam". Olvastam a hozzászólásokat és hasonlított a régi elveszett receptemhez, ezért választottam. Az feltűnt h a cukor rengeteg, azt eleve csökkentettem. Még így is nagyon édes lett a krém. 250 g helyett véleményem szerint max 200 g elegendő. Még úgy is kellően édes lesz/lehet. A krém főzéshez én tettem egy kis pudingot is, mert azt láttam, h nem lesz megfelelően kemény. A tésztához megadott lisztmennyiség pedig kevés! Nagyon kevés. Jócskán szórtam még hozzá, hogy nyújtható legyen, ne ragadjon teljesen(persze a margarin is csökkenthető, de akkor én már azt nem tehettem). A krém mennyisége is aránytalan a tésztához. Nem volt szívem kidobni a maradékot, így még egy 3 tojásos piskótatekercset vastagon be tudtam tölteni (az islerbe is került bőséggel). A recept kezdőknek nem ajánlott. Ha van konyhai rutin és sikerül javítani az arányokat a végeredmény finom lesz.

Csipkebogyó
Csipkebogyó Mon, 2013-01-07 21:13

Régen ettem már krémes islert, pedig az nagyon finom volt, úgyhogy most örülök, hogy ezt megtaláltam, és ki is fogom próbálni. Biztos fincsi lesz! Köszönöm!!

Ninane
Ninane Thu, 2012-12-06 10:20

Végre találtam egy eredeti receptet iserhez, köszönöm! :-) Sajnos legtöbben a csokival bevont linzert nevezik annak, pedig a csokikrémes az igazi!

BBB
Betty 79 / BBB Thu, 2012-12-06 11:07

Koszonom szepen probald ki batran nem fogsz csalodni nalunk minden unnep elengedhetetlen sutije Imadjuk♥♥♥

843
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
vanília 1 db
dió 25 dkg
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
cukor 25 dkg
tojás 4 db
margarin 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
instant kávé 1 teáskanál
csokoládé 200 g
dekorgyöngy 2 ek