Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalalkális korongok csokoládékrémmel

Szalalkális korongok csokoládékrémmel
Szalalkális korongok csokoládékrémmel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szalalkális hatlapost gyakran sütöttem, míg a gyermekeim itthon voltak. Ma jöttek a haza a lányomék a kisunokámmal, gondoltam, meglepem őket ezekkel a szalalkális korongokkal. Mint később kiderült, nagyon jól tettem, a kisunokám megköszönte a süteményt, mert nagyon ízlett neki.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Máz

ajánlat

A liszt helyett pudingporral is készíthetjük a krémet.

Ha lágy lenne a tészta, akkor kevés lisztet gyúrjunk még hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A szalalkálit kevés tejbe áztatjuk.
  2. Egy tálban a kimért cukrot és a tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, sót, és jól összedolgozzuk. Pár órára - de legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőbe tesszük.
  4. Kivesszük, két részre osztjuk és külön-külön félujjnyira kinyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsikbe rakjuk, egymástól távolabbra, mert sütés közben egy kicsit szétterülnek.
  6. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Krém

  1. A tejjel, a cukorral és a liszttel sűrű krémet főzünk.
  2. Amikor megfőtt, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét.
  3. Addig keverjük, míg elolvad benne a csokoládé.
  4. Kihűlve a vajjal habosra keverjük.

Máz

  1. A zsírt felforrósítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad.
  2. Egy kisült korongra krémet kenünk, egy másikat ezzel a masszával hozzáragasztunk, a langyos mázba mártjuk, vagy a mázzal lecsurgatjuk a korongokat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 488
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes isler, isler szalakálival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1441
finomliszt 70 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 15 dkg
szalalkáli 20 g
1 csipet
tej 0.5 dl
tojás 2 db
tej 8 dl
cukor 15 dkg
rétesliszt 8 evőkanál
csokoládé 10 dkg
vaj 25 dkg
csokoládé 10 dkg
sertészsír 2 ek