r
Nosalty Logó

Szalalkális korongok csokoládékrémmel

helena26
Szalalkális korongok csokoládékrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

1441
Kalória
22.5g
Fehérje
180.5g
Szénhidrát
68.4g
Zsír
38.3g
Víz
192.8g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
72g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 1441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 8634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1441 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    238 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1082.9 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 8634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A szalalkálit kevés tejbe áztatjuk.
  2. Egy tálban a kimért cukrot és a tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk a vajat és tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, sót, és jól összedolgozzuk. Pár órára - de legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőbe tesszük.
  4. Kivesszük, két részre osztjuk és külön-külön félujjnyira kinyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Papírral kibélelt tepsikbe rakjuk, egymástól távolabbra, mert sütés közben egy kicsit szétterülnek.
  6. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Krém

  1. A tejjel, a cukorral és a liszttel sűrű krémet főzünk.
  2. Amikor megfőtt, levesszük és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét.
  3. Addig keverjük, míg elolvad benne a csokoládé.
  4. Kihűlve a vajjal habosra keverjük.

Máz

  1. A zsírt felforrósítjuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad.
  2. Egy kisült korongra krémet kenünk, egy másikat ezzel a masszával hozzáragasztunk, a langyos mázba mártjuk, vagy a mázzal lecsurgatjuk a korongokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szalalkális hatlapost gyakran sütöttem, míg a gyermekeim itthon voltak. Ma jöttek a haza a lányomék a kisunokámmal, gondoltam, meglepem őket ezekkel a szalalkális korongokkal. Mint később kiderült, nagyon jól tettem, a kisunokám megköszönte a süteményt, mert nagyon ízlett neki.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...