r
Nosalty Logó

Habos-gesztenyés szelet Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Habos-gesztenyés szelet Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5446.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 4566 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk;a liszttel elkeverjük a kakaópor és a sütőport, a sütőt előmelegítjük 180 fokosra, a tepsit kikenjük, lisztezzük.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk; mikor elkezd keményedni a hab, akkor fokozatosanhozzáadagoljuk a cukrot.A kemény habhoz adjuk a 6 ek kávét, majd felváltva a kakaós-sütőporos lisztet és a tojássárgákat, végül a vanília aromát.
  3. A kész masszát kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. (Én a sütő magasabb falú tepsijébe szoktam rakni, s mikor megsül, kettévágom, így gyorsan megvan a 2 lap. Ha nem így, akkor nagyobb tepsiben a tésztát kétfelé osztva kétszer sütök 1-1 lapot.)
  4. A krémhez a felengedett gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, hozzáadagoljuk a mascarponét, a porcukrot és a rumot/rumaromát.
  5. Felverjük a tejszínt habnak, és fokozatosan a gesztenyés masszához adjuk, szépen belekevergetjük. (Én növényi alapú tejszínt szoktam használni, mert nagy biztonsággal felverődik, és habfixáló sem kell bele.)
  6. A kihűlt lapon elegyengetjük a krémet úgy, hogy néhány kanállal maradjon a süti tetejére is, a csokimáz alá. Rárakjuk a másik piskótalapot, majd megkenjük a maradék kis krémmel.
  7. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a csokit a margarinnal, közben fokozatosan hozzákeverjük az olajat. Nem kell túlhevíteni, mert az nem tesz jót a csokinak, csak hogy éppen megolvadjanak a hozzávalók, és viszonylag jól folyós anyagot kapjunk.
  8. A mázzal bevonjuk a süti tetejét, és 1-2 órára hűtőbe tesszük szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 428
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 34968
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos-gesztenyés szelet Olgitól
Németi Olga 105 recept

Előző sütikészítésből maradt meg mascarpone és tejszín. Sürgősen el kellett használni, hát ezt sikerült összehozni. A vizes piskótát víz helyett kávéval készítettem, és gesztenyés, habos krémet tettem a lapok közé. Nagyon finom, ugyanakkor nem túl édes, könnyű desszert.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek