Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű túrógombóc márti1218 konyhájából

Habkönnyű túrógombóc márti1218 konyhájából
Habkönnyű túrógombóc márti1218 konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepek után szoktuk megkívánni, amikor elteltünk a sok hússal, nehéz étellel.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a túrót, csipet sót, búzadarát, lisztet és a tojásokat, én kézzel jól összedolgozom, így áll össze a legjobban. Pihentessük egy-két órát, de az sem baj, ha este elkészítjük, és másnap használjuk fel.
  2. A vajon süssük aranyszínűre a zsemlemorzsát, vigyázzunk, könnyen megég.
  3. Tegyünk fel egy fazék vizet forrni, ha gyöngyözik, vizes kézzel csináljunk tetszőleges méretű gombócokat, és tegyük a vízbe. Gyöngyöző, nem zubogó vízben addig főzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére, és onnan még 5-8 percet, a gombóc méretétől függően (az enyémek kb. hat cm átmérőjűek lettek, ebből a mennyiségből 15 db).
  4. Szűrőlapáttal szedjük ki, és tegyük a pirított zsemlemorzsára. Ügyesen hempergessük meg benne, hogy ne törjenek össze. Tejföllel tálaljuk, lehet édesen vagy sósan, ki hogy szereti.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 097
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

605
tehéntúró 80 dkg
tojás 4 db
búzadara 4 púpozott ek
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
tejföl 5 ek
vaj 10 dkg
zsemlemorzsa 10 ek