r
Nosalty Logó

Gyümölcssaláta narancslével és tejszínhabbal

Gonoszka1
Gyümölcssaláta narancslével és tejszínhabbal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A tetejére

274
Kalória
3.5g
Fehérje
55.5g
Szénhidrátok
6.6g
Zsír
318.7g
Víz
500mg
Koleszterin
9.3g
Rost
40.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

A tetejére

Összesen 1092 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

A tetejére

Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 274 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    1148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 1092 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A narancsot kifilézzük. (Azaz úgy hámozzuk meg, hogy a fehér réteget is levágjuk róla, és a belső hártyák közül kimetszük a gyümölcshúst.) Ami a kezünkbe marad azt kinyomjuk, ez lesz a gyümölcslé a salátánkba. A mandarint is meghámozzuk. Ha nagyon vastag a hártyája, akkor ezt is kifilézzük. Ha vékony, akkor gerezdekre szedjük. Mindezt egy mélyebb salátás tálba tesszük.
  2. A banánt meghámozzuk, és karikára vágjuk, és beletesszük a tálba.
  3. Az almát, körtét, őszibarackot megmossuk, és kimagozzuk. Felvágjuk kisebb kockákra, ésmehet a tálba.
  4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és ez is mehet a tálba.
  5. A málnát óvatosan leöblítjük, az epret megmossuk, kicsumázzuk. A málnát egészben, az eperszemeket félbevágva tesszük a tálba. Összekeverjük, lehetőleg fa keverőkanállal.
  6. A tejszínt felverjük a cukorral, a mentaleveleket leöblítjük.
  7. Kis tálkákba szedjük, a tejszínhabbal és a mentallevelekkel díszítve tálaljuk. Ha előtte a hűtőben egy kicsit lehűtjük, az még kellemesebbé teszi, és az ízek is jobban összeérnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Itt az ősz, bár még elég jó idő van, de gondoltam, nem árt felkészülni vitaminokkal a közelgő hideg, borús hónapokra. A piacon most még mindent lehet kapni, így készítettem egy vitaminbombát.

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...