Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös rizsfelfújt Grétitől

Gyümölcsös rizsfelfújt Grétitől
Gyümölcsös rizsfelfújt Grétitől
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldi nyaralás után nagyon jó a hazai ízekben elmerülni. Azonban a hűtőben túl sok hozzávaló nincs, mert ugye helyettünk nem vásárolt be senki. Így egy kicsit nehéz, de segítségünkre van a rizs, ami minden háztartásban megtalálható.

Nálunk az itt felsorolt alapanyagok voltak fellelhetőek, tehát egy gyümölcsös rizsfelfújt lett a vacsoránk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Málnaöntettel, málnalekvárral- vagy szörppel, de más, nem túl édes öntettel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst vízben egy csipet sóval főni tesszük, mikor már majdnem kész, ráfektetjük a szárított őszibarack szeleteket, hogy a gőzben megpuhuljanak.
  2. Közben egy tepsit vagy jénait kivajazunk, és szeletelt mandulával körbeszórjuk.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. A sárgákat cukorral, vaníliás cukorral, olvasztott, de nem forró vajjal, tejjel és a citrom reszelt héjával simára keverjük.
  5. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a sárgás-cukros keverékhez.
  6. Az apró kockára vágott őszibarackot a már kihűlt rizshez keverjük, ekkor jöhet a tojásos mix.
  7. Az így kapott keveréket tepsibe öntjük, és teáskanállal narancslekvár kupacokat teszünk elszórva a tetejére (ezek belesüppednek), majd előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  8. Málnaöntettel vagy málnaszörppel kínáljuk.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x32x5 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 21 813
elküldve: 5
receptkönyvben: 175
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizskoch, barackos rizskók, mandulás aszalt gyümölcsös rizsfelfújt

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-08-22 13:52

Kedves Gréti,
köszönöm szépen a receptet:) A nálunk "bármikor jöhet!" rizsfelfújtat kicsit felfrissitem az ötleteddel:) 98 %-os-an majdnem egyformán készítjük. Ha elfogadsz tőlem 1 tanácsot, ne vízzel főzd meg a rizst, hanem tejjel. Ízletesebb lesz, 1 próbát talán megér:) Szép napot Neked: Gabi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-08-26 17:54

Szia Gabi!
Igen, életem első főzése abból a bizonyos Horváth Ilona szakácskönyvből a rizsfelfújt volt, nagyon jól sikerült. Ott is tejjel főzik, ha jól emlékszem. Majd visszatérek erre a verzióra! Most nem volt otthon csak egy kevés tej a hűtőben, ezért a vízzel főzés. Szerencsére így is nagyon finom édesség kerekedett belőle. Üdv, Gréti

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-08-26 18:30

Szia Gréti,
jahh, a szükség nagy úr, (pláne ha nassolni akar az emberlánya) és széles a tárház és az ötlettár a konyhában a problémák megoldására:) Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lett. Örültem a receptednek, a hagyományosat nagyon jó lesz átvariálni. Szép estét, jó pihenést kívánok: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-21 19:24

Kedves Gréti,
a hétvégén rizsfelfújtat készítettem, a gulyásleves után erre áhítozott a családom. És mert eszembe jutott a Te ötleted, így frissitettem:) Igaz, hogy almával és a saját sárgabarack lekvárommal készült, de az újdonság varázsa elsöprő sikert aratott. Nagyon tetszett az is mindenkinek ahogy a lekvár "golyócskák" kukucskáltak a sütiben. Szóval 5*:))
Köszönöm az ötletet! Nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-10-24 01:10

Szia Gabi!
Én is adok neked egy ötöst! így látatlanban, igen, mert saját sárgabarack lekvárral készítetted. Nincs is annál jobb! Üdv, Gréti

Giovanni
Giovanni Thu, 2013-08-22 03:12

Jovo heten proba tesztet csinalok,a receptet koszonom szepen es tovabi sok sikert a fozesben es sutesben kivanok.

Giovanni
Wilmington NC

Aurélia
Aurélia / Aurélia Thu, 2013-08-22 13:45

aha..hm hová?
talán a "más nem túl édes öntet" alatt kell érteni a narancslekvárt?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2013-08-26 17:49

Bocs Aurélia, csak Nyitnikék-nek válaszoltam a múltkor. A narancslekvárból teáskanálnyi adagokat tettem a rizsre, ezek belesüppedtek a masszába és így került a sütőbe az egész. Nagyon jól lazítja a felfújtat. Öntet gyanánt fagyasztott málnát püréztem kevés málnaszörppel és egy citrom levével.
Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-08-22 12:29

A lekvár ráhelyezése kimaradt, de már pótoltam, megtaláljátok a leírásban. Köszi, Gréti

716
rizs 45 dkg
tej 3 dl
vaj 12 dkg
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
narancslekvár 10 teáskanál
őszibarack 10 dkg
mandula 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 kávéskanál