Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-meggyes bukta

Gesztenyés-meggyes bukta
Gesztenyés-meggyes bukta
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jól ismert foszlós, pihe-puha bukta, most egy picit másképp, rumos-gesztenyés-meggyes töltelékkel!
Imádjuk! :)

hozzávalók / 10 adag

A buktához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A buktához

  1. 1 deciliter langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, 1 teáskanál cukrot, majd elkeverjük, és 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a száraz alapanyagokat (liszt, só, cukor), a tojássárgájákat, a vajat, majd az élesztős tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék 1,5 dl langyos tejet.
  4. Sima tésztát gyúrunk, majd 1 óráig lefedve kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket.
  6. A tésztát lisztezett felületen 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk, majd 12-14 darab téglalappá osztjuk.
  7. A téglalapok közepére rakunk 1-1 púpos teáskanállal a töltelékből, majd a két hosszanti oldalát visszahajtjuk, és feltekerjük.
  8. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a rudakat, jó szorosan, majd letakarva újabb 20 percig kelesztjük.
  9. Ha letelt az idő, egy felvert tojással megkenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
  10. Megvárjuk, míg picit lehűl, megszórjuk porcukorral, és fogyaszthatjuk is! :)

A töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát egy krumplinyomón átpasszírozzuk, majd belekeverjük a rumot és az apró darabokra vágott meggyet.
  2. Jól elkeverjük, majd félretesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
930 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
tej 2.5 dl
friss élesztő 25 g
cukor 1 tk
finomliszt 550 g
0 ízlés szerint
cukor 50 g
tojássárgája 3 db
vaj 50 g
tojás 1 db
gesztenyemassza 200 g
rum 2 ek
meggybefőtt 50 g