r
Nosalty Logó

Rántott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 2794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1832 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3623 micro
Összesen 2794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A spárgához

  1. A megtisztított spárgát a hagyományos módon bepanírozzuk (a tojásba tegyünk sót!).
  2. A spárgát olajban kirántjuk, majd melegen tálaljuk az előbb elkészített mártással.
  3. Hollandi mártás elkészítése:
  4. A tojássárgájákat habverő segítségével elkeverjük a vízzel, a borral, a sóval és a citromlével.
  5. A vajat egy kis lábasban felmelegítjük és kisütjük belőle a vizet. Leszedjük a habját és leszűrjük.
  6. A tojássárgás masszát tartalmazó kis lábast vízgőz fölé helyezzük, és sűrűn kevergetve besűrítjük a tojást. Állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a vajat is.
  7. Levesszük a tűzről és még 1-2 percig kevergetjük, nehogy összeessen a mártás.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 71977
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Ajánló

Spárgabor (jól behűtve), Tolnai Zöldvertelini 2009.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még spárgaszezon idején egy baráti házaspár meglátogatott bennünket a Bakonyi menedéken, a vacsora előételeként ezt a fogást készítettük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a fini receptet kicsit macerás volt panírozgatni, meg rántani, de megérte! Igazából tányért sem látott, mert ahogy sült, úgy fogyott.

Törölt felhasználó

Nem marad kesernyes az ize ha nem fozom elore meg csak siman rantom?

Törölt felhasználó

Zöld spárgát vegyél, az biztos nem keser?. Én sem f?ztem, csak simán rántottam és nagyon finom lett!

cloover

Finom különleges recept, köszönjük!

Törölt felhasználó

Nekem mar felig kesz, de most kostoltam meg es borzalmasan fás :||| mindjart sirok, annyit meloztam vele :D MIERT?

Zoli

Kedves Icsike ! Most vettem friss spárgát a piacon és recepteket nézegettem hozzá. Így akadtam a problémádra, amire megpróbálok válaszolni: Nagyanyáink soha nem vettek ( mivel nem is volt ) olyan alapanyagot ami nem termett meg nálunk. Az általad vásárolt spárga ki tudja mióta volt úton a ki tudja hol termelte országból, mikorra megvetted? A spárga nagyon kényes, de nagyon finom zöldségféle. A keveset használt neve: csirág. Ilyen képes és kifejez? a magyar nyelv, mivel ez a növény csírája. A hosszú út alatt természetesen fás és szivacsos lett. Tanulság: csak friss magyar árút érdemes venni. Esetleg, ha nagyon megkívánod, konzervet. Nálunk a spárgaszezon az id?járástól függ?en április közepét?l május közepéig tart. Kicsit körülményesen magyaráztam, de ez az oka. Tanulj bel?le. Sikeresebb alkotást kívánok: Zoli

Törölt felhasználó

Kaptam ma zsenge spárgát, ezért nem volt kérdés ez lesz a mai menü, ebb?l a receptb?l. Kicsit macera rántani, de a végeredmény kárpótol mindenért!

Törölt felhasználó

A spárgát rántás el?tt nem kell f?zni???

ppppaaaa

Süt?ben sütve is nagyon finom, épp csak egy pici olajjal meglocsolva. Én sem f?ztem meg a panírozás el?tt és így is szépen megpuhult.

Hozzávalók

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.