r
Nosalty Logó

Rántott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 2794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Összesen 252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 698 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    1832 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3623 micro
Összesen 2794 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A spárgához

  1. A megtisztított spárgát a hagyományos módon bepanírozzuk (a tojásba tegyünk sót!).
  2. A spárgát olajban kirántjuk, majd melegen tálaljuk az előbb elkészített mártással.
  3. Hollandi mártás elkészítése:
  4. A tojássárgájákat habverő segítségével elkeverjük a vízzel, a borral, a sóval és a citromlével.
  5. A vajat egy kis lábasban felmelegítjük és kisütjük belőle a vizet. Leszedjük a habját és leszűrjük.
  6. A tojássárgás masszát tartalmazó kis lábast vízgőz fölé helyezzük, és sűrűn kevergetve besűrítjük a tojást. Állandó kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a vajat is.
  7. Levesszük a tűzről és még 1-2 percig kevergetjük, nehogy összeessen a mártás.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 76317
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Ajánló

Spárgabor (jól behűtve), Tolnai Zöldvertelini 2009.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még spárgaszezon idején egy baráti házaspár meglátogatott bennünket a Bakonyi menedéken, a vacsora előételeként ezt a fogást készítettük.

Hozzávalók

A spárgához

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek