Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres-narancsos korong

Gyömbéres-narancsos korong
Gyömbéres-narancsos korong
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobban talán a sütés közbeni illatát szeretem.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával (sütőpor is jó helyette), a fahéjjal és a gyömbérrel meg egy csipet sóval.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, a naranccsal és a tojással.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd diónyi gombócokat formálunk belőle (nagyon ragacsos lesz a massza).
  4. Meghempergetjük porcukorral, és tepsibe rakjuk őket, jó sok helyet hagyva egymás mellett, mert szét fognak lapulni korongokká.
  5. 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 494
elküldve: 7
receptkönyvben: 86
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz, gyömbéres keksz, narancsos keksz, fűszeres keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

834
finomliszt 25 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
gyömbér 1.5 kk
vaj 25 dkg
cukor 14 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 fél narancsból nyert
tojás 1 db