Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd kardamomcsillag

Svéd kardamomcsillag
Svéd kardamomcsillag
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig tart a karácsonyi aprósütemény-láz.
Ne lepődjünk meg, ennek a süteménynek, ahogy sül, talpa lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fenti adagból kb. 35 csillag lesz. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat a cseresznyepálinkával vagy vízzel kézi mixerrel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük.
  2. A porcukrot összevegyítjük a vaníliás cukorral, 1 perc alatt hozzászórjuk a habhoz, és további 2 percig még verjük. A kardamomot hozzákeverjük.

  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a lisztből annyit keverünk a habhoz, hogy vastagabb masszát kapjunk. A többi lisztet lisztezett munkalapon a masszához gyúrjuk.

  4. A tésztát kb. 7 mm vastagságúra nyújtjuk, és csillagokat szúrunk ki (kb. 7 cm átmérőjűeket), amelyeket sütőpapírral bélelt tepsikbe rakunk.

  5. A csillagokat szobahőmérsékleten kb. 12 órát állni hagyjuk (nem kell letakarni).

  6. 120 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses), 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.


 


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 873
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csillagsütemény kardamommal, fűszeres csillagok, kardamomos csillagok

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bútorné Tari Anita
Bútorné Tari Anita Sun, 2010-12-19 20:39

Én ma készitettem el,hát mit mondjak,mindent pontosan csináltam,az alja felpúposodott,25 percig sütöttem,és KŐ kemény,ráadásul a sütőpapir is rajtamaradt!Szóval csalódtam!

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2010-01-29 13:29

Szia!

Miért kell 12 órát pihentetni a tésztát? Előre is köszi!

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-01-29 15:22

Szia Dorka!
Igazabol nem gondolkoztam azon el, hogy vajon miert is kell pihentetni a tesztat. Ugy volt a receptben leirva es en ugy csinaltam. De gondolom attol alakul ki majd süteskor a talp.
Üdv Glaser

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-16 14:26

Kedves Glaser, ha nincs itthon kardamom, mivel helyettesíthetném esetleg?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2009-12-16 14:49

Kedves Zit, gondolom ellehet mes füszerrel is kesziteni, csak akkor mar nem lesz kardamonos csillag. En ajanlanam peldaul az anizst.
Üdv Glaser

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-16 17:55

Köszönöm. :-) Nem is ismerem a kardamont, de akkor veszek majd, ha azzal az igazi. Én gyömbérre gondoltam volna helyette, de lehet, hogy ezzel most nagy butaságot mondtam...

543
tojás 2 db
pálinka 1 ek
porcukor 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
kardamom 0.5 tk
finomliszt 275 g
sütőpor 0.5 teáskanál