Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres körte tartille sabayon-nal

Gyömbéres körte tartille sabayon-nal
Gyömbéres körte tartille sabayon-nal
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első tortaformácskáim felavatása:)

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A tartille-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgát kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a fehérbort is és vízgőz felett besűrítjük.
  3. A kész leveles tésztát  kivajazott formákba illesztjük.
  4. A felkockázott körtéket elkeverjük a barnacukorral és a gyömbérporral. (Időnk függvényében ezt karamellizálhatjuk is.)
  5. A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval és a leveles tésztákra tesszük.
  6. Erre tesszük a körtéket, végül leöntjük a sabayon mártással.
  7. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük 20-30 percen keresztül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
tojássárgája 2 db
cukor 7 dkg
édes fehérbor 7.5 ml
leveles tészta 1 csomag
vaj 2 dkg
tojásfehérje 2 db
körte 3 kis db
barna cukor 2 ek
gyömbérpor 1 tk