Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete-fehér minitortácskák

Fekete-fehér minitortácskák
Fekete-fehér minitortácskák
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán esik meg, hogy én tévét nézek. Olyankor is általában valamilyen főzős műsornál kötök ki. Így volt ez a napokban is, ráakadtam a BB2-n a Great British Bake Off című műsorra, mely azonnal a képernyő elé szegezett. 12 hétköznapi ember (öltönyös üzletember, négygyerekes családanya, nagymama,stb.) méri össze tudását és kreativitását a konyhában. Alkotásaikat a szigorú zsűri (Anglia két neves szakácsguruja, Mary Berry és Paul Hollywood) bírálja. A leggyengébb láncszem a hét végén távozik, jövő héten már eggyel kevesebben lesznek. Ebben az adásban a résztvevőknek először egy szabadon választott quiche-t kellett készíteni, majd egy citromtortát, végül pedig 2 féle tartlet-et. Hát így lett nálunk másnap quiche az ebéd (Mary Berry biztos engem szórt volna ki, mert finoman szólva sem sikerült jól életem első quiche-e), a desszert pedig fekete-fehér tartlet. A citromtorta még várat magára, de már nem sokáig.:)
Még több kép a tortákról itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (12 db-hoz)

A csoki ganach-hoz

A krémsajtos töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a dekorációt készítjük el: vízgőz felett, vagy mikróban felolvasztjuk az ét-és a fehér csokit. Zacskóba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe krikszkrakszokat rajzolunk vele, majd hagyjuk megkötni, betesszük a hűtőbe.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva kb. fél órára hűtőbe tesszük.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a két tölteléket: a krémsajtot kikeverjük a porcukorral és felhasználásig ezt is a hűtőbe tesszük. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit és hozzáadjuk a tejszínt. Addig keverjük, amíg teljesen sima csokikrémet nem kapunk. Beleállítjuk egy hideg vizes lábasba, hiszen ennek is hidegnek és kicsit keménynek kell lennie, mikor betöltjük a sütibe.
  4. A tésztát 2 folpack között vékonyra nyújtjuk és egy bögrével 12 db kört szaggatunk belőle. 12 db szilikonos muffin kapszlit kibélelünk a tésztával, jól lenyomkodjuk és villával megszurkáljuk. Az oldalára is jusson tészta, egészen a forma tetejéig. 
  5. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 15-20 perc alatt. 
  6. Ha a tortácskák kihűltek, hatot a csokis krémmel, hatot pedig a krémsajtos masszával töltünk meg.
  7. A csokikrémes sütik tetejére fehér csokis díszt, a sajtkrémes tetejére pedig étcsokis díszt helyezünk. Fogyasztásig tegyük vissza a hűtőbe, hogy a díszek ne olvadjanak el és a chocolate ganache teljesen megkössön.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 248
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis tartlet, krémsajtos tartlet, csokis és krémsajtos tortácskák, csokis és krémsajtos kosárkák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2011-09-08 16:55

Szia Szilvi,jaj dejo,orulok,hogy sikert arattal vele!Kep nincs?:)nagyon kivancsi vagyok a violinkulcsokra!!udv:Szofika

zczszilvi
zczszilvi Thu, 2011-09-08 13:28

Szia! Megcsináltam!!! És a violinkulcs is sikerült!!! És még csomó kis gitár és egyéb kottarészlet is készült! :) Nagyon-nagyon jól néztek ki és nagyon finomak voltak...nagy sikert arattam!
Köszönöm szépen!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2011-09-06 16:36

Kedves Luca! Persze, a ganache meg fog szilardulni. Ha felolvasztottad a csokit es belekeverted a tejszint, varj egy felorat, hogy huljon es picit szilarduljon, utana kend ra a torta tetejere es mehet be a hutobe. 1-2 ora teljesen meg fog kotni.Tortabevonasra meg nem hasznaltam, de biztos jo lesz.:) Sok sikert, udv: Szofika

Lucaaa
Lucaaa Tue, 2011-09-06 15:55

Azt szeretném kérdezni, kedves Szofika, hogy a ganache az meg fog szilárdulni, vagy folyós lesz? Bevallom, én egy torta tetejére szeretném ezt kenni, csak nem tudom, h rajta marad-e, vagy lefolyik róla. (a csokimáz még sosem sikerült :( ).
Előre is köszi a válaszod!
Üdv: Luca

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2011-09-01 14:25

Kedves Szilvi!!!
Sok sikert, nagyon ügyi vagy, hogy hangjegyeket és violinkulcsot fogsz rá csinálni:) Nekem nincs valami jó kézügyességem,így krikszkraksznál bonyolultabbra nem vállalkozom:)
Én Angliában élek, itt rengeteg féle tejszín van, én 48%-os zsírtartalmút használtam.Úgy tudom otthon a habtejszín 30%-os, az teljesen jó lesz bele, így is-úgy is meg fog kötni a csokikrém:)
Üdv: Szofika

zczszilvi
zczszilvi Thu, 2011-09-01 15:33

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Jövő kedden jelentkezem,hogy sikerült! :)

zczszilvi
zczszilvi Thu, 2011-09-01 13:28

Szia! Hugom születésnapjára a cukrászdai rendelt torta mellé gondoltam csinálok pár apró tortácskát magam is...díszítésképp a krikszkrakszok helyett hangjegyek és violinkulcs lesz...legalábbis remélem :)
Egy nagyon hülye kérdésem azért lenne...mert ezt sosem tudom...a tejszínnél milyen tejszínre gondolsz?
Válaszodat előre is köszönöm!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-08-31 12:07

Szerintem meg nagyon ügyes vagy Szofika, én biztos nem szavaználak ki. Nagyon szépek a tortácskáid és a díszítés is profi munkára vall!
Szép napot!
Edit

846
finomliszt 25 dkg
porcukor 5 dkg
margarin 12.5 dkg
tojás 1 db
narancshéj 1 narancsból nyert
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 0.7 dl
krémsajt 5 dkg
porcukor 10 dkg
étcsokoládé 3 dkg
fehér csokoládé 3 dkg