Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyerekbarát rakott krumpli virslivel

Gyerekbarát rakott krumpli virslivel
Gyerekbarát rakott krumpli virslivel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban is nagyon szerettem (volna) a rakott krumplit, de nálunk mindig kolbásszal készült. Én nagyon szeretem a füstölt házi kolbit, de melegen (sütve, főve) nem tudom megenni. Nagyon nehéznek érzem.
Mióta magamnak (is) főzök, kitaláltam ezt a variációt, azóta imádom. Szerintem a gyerekeim nem is ettek másik fajtát, de ezt nagyon szeretik.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Házi savanyúsággal a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, kicsit hűtjük, hogy meg tudjuk fogni, majd meghámozzuk. A burgonya nagyságától függően karikára, félkarikára fogjuk vágni.
  2. A tojásokat szintén sós vízben keményre főzzük. (8 perc, forrástól számítva) Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá, hogy könnyebb legyen leszedni a héját. Megtisztítjuk, tojásszelővel vagy késsel ügyesen felkarikázzuk.
  3. A virslit is kb. fél cm vastag karikákra szeljük.
  4. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, rétegenként beleszeljük a hozzávalókat. Az aljára krumpli kerül, amit enyhén megszórunk ételízesítővel, rámorzsolunk valamennyi vajat, virslivel megrakjuk, tojásszeletekkel beborítjuk. Ismét krumpli, ételízesítő, vaj...stb. (Én három réteg burgonya közé szoktam elosztani a hozzávalókat.)
  5. A tetején a megszórt (ételízestő, vaj) burgonyára rásimítjuk a tejfölt.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tejfölt beszívja, az alján összejövő lével jól átforrja magát.
  7. Rövid ideig pihentetjük, hogy visszaszívja a nedvességet, úgy tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 18 338
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

virslis rakott burgonya, könnyű, kímélő rakott krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

duduska2009
duduska2009 Tue, 2011-02-01 16:18

én is így szoktam. :) még finomabb, ha a rétegek közé füstölt sajtot reszeltek. :) nyamm

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-02-01 16:38

Kedves duduska!
Szerintem is nyamm :) Én Füstli virslit szoktam beleszeletelni, a receptemben is ezt írtam...csak ez valahogy kimaradt. Néha egy kis füstöltszalonna darabkákkal is megbolondítom. Sajttal is fini lehet, csak én annyi mindenbe,-re teszek sajtot (mert nagyon szeretjük), hogy ez ettől különbözik a többi rakott-dologtól... nekünk.
Szép napot, jó főzőcskét!
G. Éva

640
burgonya 1 kg
tojás 10 db
virsli 50 dkg
tejföl 450 g
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint