Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi

Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi
Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nagy melegben mindig jól jön egy pikáns, hűsítő finomság. A feketeribizlit imádjuk, nagyon különleges és magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, ezért most feketeribizlivel készült a fagyi, de akár málna- vagy sárgabarack-szósszal is elkészíthető. Kb. 10 perc főzést és 10 perc keverést igényel, utána már csak arra kell várni, hogy megfagyjon.:)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a feketeribizli szószt készítjük el: egy kis lábasban 5 percig főzzük a feketeribizlit és a narancslevet, majd hozzáadjuk a Xilitet/cukrot, és további 5 percig főzzük (lassú tűzön, kevergetve). Kiveszünk a ribizliből 2-3 evőkanállal, a maradékot szűrőn áttörjük, hogy a héja, "bajsza" ne kerüljön a finom szószba. Utána a szószhoz keverjük a vanília magját.
  2. Jön a tejszínes rész: A tejszínből félkemény habot verünk, majd apródonként, állandó habverés közben hozzáadagoljuk a sűrített tejet.
  3. Egy jégkrémes dobozba/jénaiba töltjük a tejszínes részt, erre csurgatjuk a feketeribizlis szósz kicsit több, mint felét, majd egy kanál segítségével, mintha márványozni akarnánk, húzunk pár csíkot a masszába (ekkor összekeveredik kicsit a tejszínes rész a szósszal).
  4. Fagyasztóba tesszük, és lefagyasztjuk.
  5. Tálaláskor a fagyi tetejére csurgatunk a maradék szószból (amibe a belekeverjük a kivett 2-3 ek szemes szószt).
  6. Tipp: Ha nagyon keményre fagyna, akkor sem kell megijedni, mert ha tálalás előtt néhány perccel kivesszük a mélyhűtőből - főleg ebben a hőségben - kienged annyira, hogy késsel is szépen szeletelhető, de akár fagyikanálllal is adagolható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 097
elküldve: 4
receptkönyvben: 256
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, karamellfagyi, sorbet, fagyitorta, parfé, fagyikehely

egyéb elnevezések

ribizlifagyi, tejszínfagyi ribizliszósszal, házi készítésű fagylalt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Belicsné
Belicsné Tue, 2015-02-17 14:36

Szeretném megkérdezni, hogy milyen sűrített tejet használtál? Fagyigépben is készíthető? Köszönöm

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Mon, 2015-02-23 14:22

Én a sima tubusos sűrített tejet használtam. Biztosan elkészíthető fagyigépben is, bár még sose próbáltam, mert nincs fagyigépem!

394
feketeribizli 30 dkg
narancslé 1 dl
xilit 10 dkg
habtejszín 5 dl
sűrített tej 38 dkg
vanília 1 db