r
Nosalty Logó

Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-feketeribizlis vagy málnás fagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    575 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1647 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3152 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a feketeribizli szószt készítjük el: egy kis lábasban 5 percig főzzük a feketeribizlit és a narancslevet, majd hozzáadjuk a Xilitet/cukrot, és további 5 percig főzzük (lassú tűzön, kevergetve). Kiveszünk a ribizliből 2-3 evőkanállal, a maradékot szűrőn áttörjük, hogy a héja, "bajsza" ne kerüljön a finom szószba. Utána a szószhoz keverjük a vanília magját.
  2. Jön a tejszínes rész: A tejszínből félkemény habot verünk, majd apródonként, állandó habverés közben hozzáadagoljuk a sűrített tejet.
  3. Egy jégkrémes dobozba/jénaiba töltjük a tejszínes részt, erre csurgatjuk a feketeribizlis szósz kicsit több, mint felét, majd egy kanál segítségével, mintha márványozni akarnánk, húzunk pár csíkot a masszába (ekkor összekeveredik kicsit a tejszínes rész a szósszal).
  4. Fagyasztóba tesszük, és lefagyasztjuk.
  5. Tálaláskor a fagyi tetejére csurgatunk a maradék szószból (amibe a belekeverjük a kivett 2-3 ek szemes szószt).
  6. Tipp: Ha nagyon keményre fagyna, akkor sem kell megijedni, mert ha tálalás előtt néhány perccel kivesszük a mélyhűtőből - főleg ebben a hőségben - kienged annyira, hogy késsel is szépen szeletelhető, de akár fagyikanálllal is adagolható.
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20098
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Ebben a nagy melegben mindig jól jön egy pikáns, hűsítő finomság. A feketeribizlit imádjuk, nagyon különleges és magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, ezért most feketeribizlivel készült a fagyi, de akár málna- vagy sárgabarack-szósszal is elkészíthető. Kb. 10 perc főzést és 10 perc keverést igényel, utána már csak arra kell várni, hogy megfagyjon.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!