Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gratinírozott csirkemell Glaser konyhájából

Gratinírozott csirkemell Glaser konyhájából
Gratinírozott csirkemell Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és finom. A víz egy részét helyettesíthetjük ananászlével is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket megmossuk, szárazra itatjuk, lapjában elfelezzük.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal kikenjük, és a húst oldalanként 1-1 ½ percet sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, és kivesszük.
  3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, megszórjuk a liszttel, világosra pirítjuk, megszórjuk a curry porral, és azzal is pirítjuk keveset. Felöntjük a vízzel és a tejszínnel. A gyömbérrel, sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felfőzzük, kb. 5 perc alatt mártásszerűre főzzük, és egy tűzállótálba öntjük.
  4. Az elősütött hússzeleteket a tűzállótálba helyezzük, mindegyikre egy-egy fél ananászszeletet és egy-egy fél szelet sajtot rakunk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos csirke, csőben sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

437
csirkemell filé 1 db
szójaolaj 1 ek
finomliszt 0.5 ek
curry por 1 tk
víz 150 ml
habtejszín 100 ml
ananászkonzerv 50 g
sajt 50 g
gyömbér 0.5 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint