r
Nosalty Logó

Fetás lencsesaláta sült paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetás lencsesaláta sült paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 492 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2959 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 492 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2678 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 2959 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencse főzővízébe sót, babérlevelet, egész vöröshagymát és fokhagymát teszünk. a lencsét megmossuk és a forrásban lévő vízben készre főzzük. Leszűrés után hagyjuk hűlni, amíg langyos nem lesz.
  2. Addig összevágjuk a metélőhagymát (tetszés szerint), lereszeljük a citromunkat és utána kicsavarjuk a levét, a lilahagymát félbe vágva vékonyan felszeleteljük. Ízesítsük frissen csavart citrom levével, reszelt citrom héjával, balzsamecettel, sóval, borssal és a felszeletelt lilahagymánkkal. Azért kell még langyosan beízesíteni salátánkat, mert ilyenkor jobban magába szívja az ízeket. Mivel minden hidegen tálalt ételt erősebben fűszerezzünk a megszokottnál. Tegyük a hűtőbe és hűtsük le teljesen..
  3. A félbevágott paradicsomokat sütőlapra helyezzük úgy ,hogy a vágott felével felfelé nézzenek. Majd balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, borssal és porcukorral ízesítjük, fűszerezzük, és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
  4. Tálalás előtt tegyük az egészet egy nagyobb keverőtálba és adjuk hozzá a kézzel szétmorzsolt feta sajtunkat, olívaolajat és a metélőhagymát. Ízlés szerint még ízesíthetjük frissen vágott chilivel és korianderrel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13563
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Ajánló

A lencse étrendi hatásai nagyon kedvezőek. Fogyasszunk tehát többet és ne csak szilveszterre készítsünk belőle .

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyasztható egész évben, de különösen szilveszterre ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek