r
Nosalty Logó

Gorgonzolás cukkinikrémleves

Glaser
Gorgonzolás cukkinikrémleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

308
Kalória
11.5g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
23g
Zsír
255.8g
Víz
55.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.1 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4544 micro
Összesen 308 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7476.6 g
  • Cink
    402 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    4763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1023.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18176 micro
Összesen 1238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, durva kockákra vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát a forró olajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, és további 2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 10 percig főzzük.
  3. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A gorgonzolát durvára morzsoljuk. A tejszínt félkeményre verjük. A levest a gorgonzolával és a tejszínnel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

A levesre őröljünk kevés borsot, vagy szórjuk meg kevés chilipehellyel. A gorgonzolát fel is olvaszthatjuk a forró levesben. A levest megszórhatjuk aranysárgára pirított kenyérkockákkal is.

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...