Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás cukkinikrémleves

Gorgonzolás cukkinikrémleves
Gorgonzolás cukkinikrémleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levesre őröljünk kevés borsot, vagy szórjuk meg kevés chilipehellyel. A gorgonzolát fel is olvaszthatjuk a forró levesben. A levest megszórhatjuk aranysárgára pirított kenyérkockákkal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, durva kockákra vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát a forró olajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, és további 2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 10 percig főzzük.
  3. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A gorgonzolát durvára morzsoljuk. A tejszínt félkeményre verjük. A levest a gorgonzolával és a tejszínnel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes cukkinikrémleves, gorgonzola sajtos cukkinikrémleves, tejszínes-sajtos cukkinikrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

308
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
cukkini 900 g
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 800 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gorgonzola 150 g
habtejszín 100 g