r
Nosalty Logó

Görbe diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Görbe diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 696 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5551 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 696 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    393 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2682 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 5551 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 447 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dió, a kristálycukor és a tojásfehérje kivételével, a hozzávalókból tésztát gyúrunk. 2 cipót formálunk, és 1-2 órára hidegre tesszük (lehet egy éjszakára is).
  2. A diót darabosra vágjuk, összevegyítjük a cukorral, a tojásfehérjét kissé felverjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk (3 mm), derelyevágóval 2 cm széles és 15 cm hosszú csíkokat vágunk. Megkenjük tojásfehérjével, majd a cukros dióba mártjuk. Őzgerinc forma domború felére rakjuk kb. másfél cm távolságra.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Ahogy a tészta felnőtt, a lángot mérsékeljük, hogy a dió ne égjen el.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14296
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Görbe diós
Csiki Piroska 228 recept

Nem nagyon édes süti, bor mellé is tálalható. Aki édesebben szereti, még megszórhatja vaníliás porcukorral.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Nagyon ötletes ez a süti Piroskám ! Gratulálok ! Puszi: Anci

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Ancikám. Eredetileg hájasból készült, de gondolom így egészségesebb és gyorsabb is. Puszi. Piroska

Éva-Anyóca

Kedves csikipi! Nagyon jó ötlet, ez a kis finom, édes nasi:-)) Karácsonyilag és szilveszterileg már tele vagyunk,- farsangra is elkészíthet?, és még van pár ünnep rögtön az év elején is:-)) Hájast nem nagyon szeretjük. Ez nagyon bejön. :-) Elmentve. Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Kedves Éva! Látom nem tétlenkedtél az ünnepek alatt, több recepttel is gazdagítottál. Üdv. Piroska

TraRita

Kedves Piroska! Szép, látványos, egyszer? édességet készítettél! Gratulálok! Megy a receptkönyvembe és hamarosan elkésztem én is. B.Ú.É.K! Rita

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Rita. Én is kivánok boldog Új Évet. Piroska

Olaszné Anci

Egészségesebb, de mindkét fajta tésztából finom lehet. Lesz alkalom, elkészítem ! Puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves csikipi! Köszönöm szépen, örülök neki:-)) Ezt a finomságot viszont farsangkor tényleg elkészítem, nem nagyon szeretjük a túl olajos dolgokat, bármily guszták és csábítóak (fánkok), ráadásul az egész lakás olajszagban úszik. :-( Édesség és rágcsálni való viszont mindig kell.:-)) Szép újév indító hetet kívánok! Éva-Anyóca

Olgis

Emlékeztet a kürt?s kalácsra. Semmilyen hajtóanyag? Nagyon ötletes ezen az ?zgerinc formán sütés. Még nem találkoztam vele. Biztosan kipróbálom Köszönet, hogy megosztottad velünk.Olgis.

Csiki Piroska

Nem kell semmi keleszt?, csak pihentetni kell hideg helyen. Az íze nem hasonlít a kört?s kalácsra, inkább a hájasra. Üdvözlettel . Piroska

Olgis

Köszönöm Piroska! Igen a vaj adagjából már látom, hogy egy zsíros tészta, ez elkerülte a figyelmem. Mindenesetre egy kelt tésztából is elképzelem. Olgis.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök ennek a receptnek és köszönöm hiszen közel 22 éve keresem és senkit?l nem sikerült megkapnom! Én is erdélyi vagyok és senki nem tudta megszerezni nekem! Köszönöm! :)

Csiki Piroska

Ha erdélyi vagy akkor tudod, hogy nálunk úgy mondják, hogy jobb kés?n, mint soha. Erdély melyik részér?l való vagy? Üdv. Piroska

Törölt felhasználó

Szia! Elnézést a tegezésért én Gyergyószentmiklósi vagyok, de itt élek Komlón és van egy id?sebb barátn?m és kértem, hogy valahonnan szerezze meg nekem a receptet de nem sikerült! Most biztos hamarosan megsütöm mivel imádok sütni meg f?zni. Mindég a gyermekkorom jut a sütir?l eszembe, mert minden lagzin volt ilyen és nagyon szerettem!!! Mégegyszer nagyon köszönöm! A sors iróniája, hogy a magyar oldalon találtam rá! :D Puszi!

Csiki Piroska

Szia! Nem kell elnézést kérjél, itt mindenki tegez?dik. Lehet hogy az esküv?kön hájas tésztából készítették a görbe dióst. Ennek az elkészítése sokkal egyszer?bb és hasonlít a hájasra. Ha nem találod elég édesnek, sütés után szórd meg vaníliás porcukorral. Puszi: Piroska

Kozmane2

Ezt is megsütöttem, nagyon finom, jó kis ropogtatni való, a pirított dió isteni rajta, csak megmaradjon karácsonyig.

Csiki Piroska

Szerintem csak akkor marad meg, ha biztonságos helyre teszed. Különben h?lt helyét találod. Örülök. hogy meg vagy elégedve vele.

Hoborc

Nekem nem túl jól sikerült. Alig tudtam leszedni az ?zgerinc formáról, pedig meg is vajaztam. A dió potyogott lefelé, amikor ráhejeztem.Tört össze-vissza. Az íze elmegy kategória.

Csiki Piroska

Fontos a tészta hidegben való pihentetése, a gyors nyújtása, hogy ne lágyuljon el a tészta. A másik ok az lehet, hogy a tojásfehérje az aljára is került, attól ragadhat a tepsihez. Megtörténik, hogy egy pár szem dió leesik, de marad rajta elég. Sajnálom, hogy nem sikerült, de mások visszajelzéséb?l az derül ki, hogy nem rossz a recept.

Hoborc

Nincs baj a recepttel, csak nekem nem úgy sikerült, ahogy vártam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek