r
Nosalty Logó

Baconös spárga csirkemájjal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Debmo
Baconös spárga csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1652 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8236 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1712 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2188 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16768 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3304 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16472 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    3423 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    4970 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat a szokásos módon megtisztítjuk, a fás szárát levágjuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk-borsozzuk. 4-5 db spárgát egybe fogva baconnel körbetekerjük, és egy hőálló tálba egymás mellé fektetjük.
  2. A májakat az inaktól megtisztítjuk, és darabonként baconnel körbetekerjük, majd a spárgákra halmozzuk, és alufóliával takarjuk.
  3. Nem előmelegített sütőbe tesszük, és kb 20 percig fólia alatt, majd még 10-15 percig fólia nélkül nagy hőmérsékleten sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 17929
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Mindenkinek és melegen tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom mindig rágra a fülem, hogy készítsek már neki spárgát, egyébként meg él-hal a baconös receptekért. Azért ezt a receptem választottam, mert egyből kész egy komplett étel, nem kell még külön küszködni körettel vagy a hússal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.