Nosalty Logó

Gombás-tejfölös csirkemell paprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Gombás-tejfölös csirkemell paprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1627 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    702 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 325 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3293.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2047 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    626 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2377 micro
Összesen 1627 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    209 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát kicsumázzuk, feldaraboljuk, a paradicsomot is darabokra vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, és darabokra vágjuk.
  2. Egy lábosba tesszük az olajat, és megdinszteljük rajta a hagymát, a paprikát, majd a paradicsomot is hozzáadjuk. 1-2 perc múlva a gombákat is hozzátesszük, sózzuk. A levét nagy lángon elfőzzük.
  3. Közben a csirkemellet is megtisztítjuk, és felkockázzuk. Ha elfőtt a gomba leve beletesszük a húst, és 2-3 perc alatt kicsit sütjük, hogy a hús kifehéredjen. Ezután megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Kb. 35 percig főzzük.
  4. Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, majd ha a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Ha kell, utána ízesítünk.
  5. Melegen tálaljuk tésztával vagy rizzsel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 134
  • 7 napos nézettség: 806
  • Össznézettség: 254161
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ez egy nagyon finom étel, és gyorsan elkészül. Én tésztával tálaltam, amit amíg a csirkemell főtt, addig főztem meg. 100 grammban 100 kalória van. Én 10%-os tejfölt használtam. Ez a mennyiség 5 ember bőséges adagja.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gonoszka1! Elkészítettem és isteni finom lett!:) Köszi a receptet!

Gonoszka1

Kedves Sundi03! Nagyon szívesen, és nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett ez a finomság!Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem, mert az mindig öröm, ha a receptjeimmel finom ételeket oszthatok meg, és másoknak is ízlik, így kellemesen finom gasztronómiai élményhez jutnak. Üdvözlettel:Kinga

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, az els? kicsit összetettebb étel volt, amit megcsináltam, de isteni lett!!!:)

Gonoszka1

Köszönöm szépen! Örülök, hogy ízlett! Egészségetekre! Kellemes hétvégét! Üdvözlettel: Kinga

Törölt felhasználó

Ma csinálom meg negyedszerre! Minden héten megkívánjuk! :)

Gonoszka1

Kedves Sundi03! Nagyon köszönöm a kedves visszajelzést! Örülök, hogy ennyire ízlik Nektek! Jó étvágyat hozzá! Üdvözlettel:Kinga

csend_zenésze

kedves Gonoszka1, köszi a receptet! bár bevallom, elég szabadon bántam a hozzávalókkal (magyarán szólva "mi van itthon?" és "ez köbö annyi lehet" alapon), és valószín?leg a habarással is lehettem volna bátrabb, hogy kicsit s?r?bb legyen, de nagyon ott van. mondjuk engem inkább bakonyira emlékeztetett az eredmény, mint csirkepaprikásra, de ez valószín?leg inkább a saját képességeimet és ízlel?bimbóimat min?síti. :D még egyszer köszi, hogy nem halok éhen a héten (s?t)! ;)

Gonoszka1

Kedves Csend zenésze! Nagyon szívesen! Az pedig csak jó, ha saját ötleteiddel módosítod a receptet, hiszen mindenkinek kicsit más az ízlése. És persze sokban függ attól is, hogy éppen mi van otthon. A lényeg, hogy nem haltál éhen, és egy olyan étellel csillapítottad éheted ami még ízlett is. Jó sütést-f?zést és kellemes délutánt kívánok! Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek