Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejfölös csirke bakonyiasan

Gombás-tejfölös csirke bakonyiasan
Gombás-tejfölös csirke bakonyiasan
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez olyan félig bakonyi, félig gombás csirkepörkölt. Gondban is vagyok, milyen recept nevet adjak.. :)  Mi nagyon szeretjük ezt a pörköltfélét, szívesen ajánlom kipróbálásra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A nokedli az igazi, de hát lusta voltam... :) Bármilyen tésztával, rizzsel hibátlan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, megmossuk.
  2. A szalonnát csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, ha üvegesre sültek, a zsírjába beletesszük a szintén kockákra vágott hagymát, megdinszteljük.
  3. Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, borssal, 1 dl vízzel felengedjük.
  4. A gombát megpucoljuk, átmossuk, vékony szeletekre vágva, beletesszük a csirkecombokkal együtt.
  5. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven befedje a combokat.
  6. Ha megpuhult a csirke, a fél pohár tejfölt 1 evőkanál liszttel, kevés vízzel összekeverjük, és behabarjuk.
  7. 1-2 perc alatt összefőzzük, ha szükséges, vízzel higítsuk.
  8. Tálalásnál tehetünk még rá tejfölt.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 48 480
elküldve: 8
receptkönyvben: 436
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nem igazán bakonyi csirke, tejfölös-gombás csirkeragu

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2018-01-03 17:25

Nagyon kedves Tőletek, de ha rákattintok a cikkre egy tanácstalan szakácsot látok, és azt, hogy "Ajjaj ez az oldal odalett!" Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2018-01-03 20:53

Köszönöm, ezen a linken valóban megtalálhatóak a receptek:) Közben megnéztem, a főoldalon az új cikkeknél is megnyitható. Remélem az érdeklődők a jó linket látják és meg tudják nézni a recepteket:) Szép estét! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-07-29 13:55

Szió:)
Hát remélem tényleg megfőzted:) Ha igen, bízom benne, hogy nektek is ízlett! Nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

gabicika
gabicika Mon, 2012-10-15 07:03

nagy hozzaertö nem vagyok, de ugy tudom, hogy amelyik etel neve "bakonyi", az gombasan van elkeszitve. tehat felesleges gombas bakonyinak nevezni. egyebkent ugy nevezed ahogy akarod, ezt csak egy kis gasztrokiigazitasnak szantam. az etel fini, a kep guszta es ez a lenyeg))

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-10-15 08:02

Szió,
az igazi bakonyinál a (sertés)húst lisztbe meg kell forgatni, elősütni, majd a gombamártásba beletenni és úgy készíteni tovább. Ennél ez elmaradt. A gombapörköltnél pedig én nem teszek köménymagot, és elmarad a behabarás. Ezért lett ez egy "keverék" :) A receptcímnél ezért gondolkodtam el, olvasgatva néhány "jóindulatú" komentelő más recepteknél történő hozzászólását. A dicséretedet pedig nagyon köszönöm ! :) Szép hetet Neked, Gabi

gabicika
gabicika Mon, 2012-10-15 11:39

szerintem ettöl pontosabb infot nem is kaphattam volna. mindig tanul az ember. köszi. neked is szep hetet.

563
csirkecomb 4 db
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 25 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 175 g
finomliszt 1 csapott ek