r
Nosalty Logó

Gombás ragu alatt sült sajtos hús

Indigo
Gombás ragu alatt sült sajtos hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

777
Kalória
68.8g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
520.6g
Víz
273.9g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8139.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    3745 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2082.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Kiklopfoljuk a hússzeleteket, a margarinon elősütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, ízlés szerint, ráreszeljük a sajtot, nagy lyukú reszelőn.
  4. A megmaradt margarinon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, kicsit fűszerezzük és készre pároljuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a gombára öntjük. Jól összeforraljuk, de közben kevergetjük, mert könnyen leragad!
  6. Még melegen a sajt tetejére öntjük. Alufólia alatt puhára pároljuk, végül levesszük a fóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszer régen az egyik áruházlánc oldalán találtam a receptet, azóta rendszeresen készítem. Nem lehet elrontani :-) Bármilyen körettel jó, de magában is kiadós, ha bő gombás raguval van. Sokat lehet rajta variálni a fűszerekkel, vagy a sajttal, készítettem már füstölt sajttal is, azzal is finom.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek