r
Nosalty Logó

Gombás ragu alatt sült sajtos hús

Indigo
Gombás ragu alatt sült sajtos hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

777
Kalória
68.8g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
520.6g
Víz
273.9g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.2 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8139.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    3745 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2082.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Kiklopfoljuk a hússzeleteket, a margarinon elősütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük.
  3. Megszórjuk a fűszerekkel, ízlés szerint, ráreszeljük a sajtot, nagy lyukú reszelőn.
  4. A megmaradt margarinon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, kicsit fűszerezzük és készre pároljuk.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a gombára öntjük. Jól összeforraljuk, de közben kevergetjük, mert könnyen leragad!
  6. Még melegen a sajt tetejére öntjük. Alufólia alatt puhára pároljuk, végül levesszük a fóliát, hogy a teteje szépen megpiruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszer régen az egyik áruházlánc oldalán találtam a receptet, azóta rendszeresen készítem. Nem lehet elrontani :-) Bármilyen körettel jó, de magában is kiadós, ha bő gombás raguval van. Sokat lehet rajta variálni a fűszerekkel, vagy a sajttal, készítettem már füstölt sajttal is, azzal is finom.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...